Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Én szóltam. Ha mégis megteszed, akkor ints búcsút a szabadidődnek. A Fall Guys: Ultimate Knockout durván beránt.

Pedig semmi extrának nem tűnik az egész. Egy olcsóbb battle royale, ami nem is néz ki jól, olyan, mintha Nintendo Switch-re tervezték volna, de PS4-re és PC-re jött ki, az irányítása is eléggé idegesítő, és elég vele eltöltened 5 percet, hogy aztán órák, napok majd hetek legyenek belőle. A Fall Guys ugyanis baromi hangulatos, és pont azért működik nagyon sok játékosnál, mert nem kell szükségszerűen sok-sok órát beletenned, elég, ha csak 5-10 percre veszed elő. De aztán úgyis beleteszel sok-sok órát.

Úgy képzeld el, mintha egy Ninja Warrior-játékban lennél egy színes Minyon, amelyen egyszerre 60-an indulnak el. Minden körben lemorzsolódik a csapat negyede, hogy aztán az utolsó körben egyetlen valaki legyen, aki mindent visz. A pályák és a feladatok teljesen változatosak, van, hogy egymást hátráltatva kell átjutnunk a célvonalon úgy, hogy közben megpróbáljunk talpon maradni és gyorsan rohanni előre, de bőven akadnak olyan feladatok is, amelyekben segíteni kell egymást csapatként, össze kell dolgoznunk, hogy végül mi kerülhessünk ki győztesen, és a következő körben is megmérettethessük magunkat.

Ez leírva egyáltalán nem hangzik túl erősnek, de amint megérzed a Fall Guys színes-szagos világát, és elkezdesz jó lenni benne, egyből véged lesz. Ehhez kb. fél óra elég, de az mindenképpen kell majd, hogy kiismerd az első pályaszakaszokat. Bár random módon dobálja be a különféle terepeket a játék, az első kört nem szokta túlvariálni, így tutorial sincs, bőven elég, hogy párszor nekimész a fura pályáknak, aztán rájössz, hogyan működik ez az egész, hogy hogyan kell bánni a kis karaktereddel.

És az elején nagyon anyázni fogsz. A Mediatonic fejlesztőcsapata ugyanis valószínűleg direkt nehezített egy kicsit az irányításon, a karakterünk például a gombnyomáshoz képest egy egész picit késleltetve ugrik, és ha ezt nem érzed, akkor többször zuhansz majd le a tereptárgyakról, vagy többször járnak majd túl az eszeden.

Az irányítás egyébként nincs túlbonyolítva, van egy ugrás, egy vetődés és egy megragadás gombod, ezzel kell mindent megoldanod. A különféle minipályákhoz mind-mind más stratégia szükséges, van, ahol az a lényeg, hogy egymástól kell ellopkodni farkakat, majd az győz, akinél a legtöbb van, mikor vége a körnek, van, ahol minél több gólt kell rúgni a másiknak, melyhez a csapat közös erejével kell a hálóba vinni az óriás labdát, van, ahol tojásokat kell őrizni, van, ahol kinyíló és becsukódó ajtók között kell rohanni, de ezt a sort még sokáig folytathatnám.

Az az egyik nagyon jó a Fall Guysban, hogy sosem lesz unalmas. Illetve de, tud unalmas lenni, de ahhoz iszonyúan sokat kell játszanod vele. Könnyen összejön mindig a 60 fő a versenyekhez, hiszen jelenleg irdatlan mennyiségű tömeg lóg ezen a játékon, és baromi erős sikerélményt ad, ha végre sikerült vele legalább pár kört megnyerni.

Persze különféle testfestést és vicces ruhákat lehet venni a karakterünkhöz, hogy egyedivé varázsoljuk, és nem feltétlenül kell hozzá a zsebünkbe nyúlnunk, ugyanis valamennyi pénzt mindig gyűjtünk a versenyek során, úgyhogy a mikrotranzakciót akár el is felejthetjük benne. Inkább nyomd folyamatosan a versenyeket, röhögj nagyokat, anyázz, amikor már épp nem tudsz átrohanni a célvonalon, mert valaki egy centivel gyorsabb volt, és betelt a keret a következő meccsre, dúdolgasd a cuki zenéit, és érezd tőle magad baromi jól.

Ez a játék erre hivatott. Nem az a fajta multi, amit túl kell agyalni. Csak feldobja a napodat. De tényleg vigyázz, mert egy kis időn belül menthetetlenül rácsúszol, de legalább jó kedvvel cseszed el minden idődet. Ha PS4-ed van, akkor ráadásul meg is kapod a játékot ingyen, augusztusban ugyanis a PS Plus előfizetésedhez jár.

8
  • Nem szép, de nagyon hangulatos
  • Változatos
  • Direkt nehezített az irányítása, de ha kiismered, jönnek a sikerélmények
HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.