Ki tudja, eljön-e valaha közénk a beígért Jóbarátok mozifilm. Talán soha. Addig is enyhítenünk kell elvonási tüneteinket néhány jó sorozattal. A Player a következőket ajánlja.

 1. 9/9


  Modern család

  Modern Family

  Amire senki sem számított: Ed O’Neill újra isten lett az Egy rém rendes család után. De még mekkora isten! Kezdetben a sorozatot mindenki Al Bundy visszatérése miatt várta, de akkor még senki sem számított arra, hogy az összes karakter olyan kimunkált lesz, hogy akár akkor is elvinnék az epizódokat, ha a forgatókönyvírók egy kanyi betűt sem írnának le a papírra. Adott egy öregedő apuka, Jay (Ed O’Neill), és annak fia, a meleg Mitchell, valamint lánya, a mindent túl komolyan vevő Claire. A helyzetet súlyosbítja, hogy Jay háztartásában egy sokkal fiatalabb kolumbiai feleség (Sophia Vergara személyében) és annak tudálékos fia, Manny is megtalálható, valamint az is, hogy fia és annak leginkább egy gay club dívájához hasonlító szerelme örökbe fogadnak egy ázsiai kislányt. És akkor még nem is említettük azt a tényt, hogy lánya nagycsaládos anyuka, akinek férje is egy nagyra nőtt gyerek, csemetéiknek pedig nincs ki mindig a négy kerekük. Eszméletlenül szerethető karakterek, eszméletlenül jó forgatókönyvek, nulla gyenge rész – ez eddig a Modern család mérlege.

 2. 8/9

  Városfejlesztési osztály

  Parks and Recreation

  Eleinte csak egy Office spin-offnak indult, aztán majdhogynem legyőzte az „eredeti” sorozatot. A Városfejlesztési osztály mindennapjait bemutató remekműnek sokat köszönhetünk. Nélküle sosem ismerhettük volna meg Ron Swansont, aki playeres bajusza alatt olyan visszafogottsággal osztja a jobbnál jobb beszólásokat, hogy azt tanítani sem lehetne. Vagy Aziz Asharit, azaz Tom Haverfordot, aki a legcikisebb lazaság mintapéldája, egy percre sem képes komolyan venni az életet, és minden egyes élő, mozgó és mozdulatlan nőre rámozdul. Vagy Jerryt, de hát ki foglalkozik egyáltalán szerencsétlen Jerryvel? A Parks and Rec még arra is képes volt, hogy olyan új karaktereket hozzon a második évad végén, akiket ugyanannyira megszeretsz, mint a többieket. A sorozatnak köszönhetjük a sitcom-világtörténelem egyik legviccesebb jelenetét, amikor a választási beszédére készülő Leslie Knope egy jégpályán próbál csapatával eljutni az emelvényig, Gloria Estefan újra és újra beinduló dalára. Nem láttad? Azonnal pótold!

 3. 7/9

  Családom és egyéb emberfajták

  The Middle

  Egy átlagos család, nem átlagos történésekkel. Hatalmas karakterek, akik idiótábbnál idiótább helyzetek tömkelegébe keverednek, amihez még csak ki sem kell mozdulniuk a házukból. Megoldják egymás között. A szereplők ugyan nem túl eredetiek, de valamiért mégis szerethetőek. A teljesen béna, fogszabályzós kislány sztorijai biztosan megoldják a könnyes röhögés igényedet, de a fiatal srác, Axl élettel való kísérletezgetései is rendben vannak, sőt, néha zseniálisak, gondoljunk csak a kerti partis, hidegben medencézős, csajozós sztorira, amit képesek vagyunk sokadik megnézésre is megkönnyezni. És arról még nem is beszéltünk, hogy a Modern Family Mannyje után itt található a sorozattörténelem második legjobb gyerekszereplője, Brick, aki már a tekintetével is elviszi a show-t, és akkor még el sem kezdett beszélni. Pedig akkor kezdődnek az igazi bajok…

 4. 6/9

  Balfékek

  Community

  Egy sorozat, amiben Chevy Chase is szerepel. Mellette a rapperré avanzsált Donald Glover, és két jó csaj. Na meg egy spanyolt tanító kínai. Annyira szürreális, hogy az már zseniális. A Community, azaz magyar fordításban Balfékek nem biztos, hogy egyből megadja magát. Semmihez sem hasonlítható világa és poénjai vannak, amik ráadásul olyan gyorsan záporoznak egymás után, hogy sokszor igencsak észnél kell lenni. Ha nem lenne meg, a sorozat egy egyetemi tanulócsoportról szól, akiknek ilyen-olyan okok miatt felnőtt fejjel meg kell szerezniük a diplomát. Köztük is a legnagyobb sumák Jeff, az ügyvéd, aki mindenáron össze akar jönni a szépséges tanulótársával, Brittával. A legidősebb tag, Pierce (Chevy Chase) egyszerűen zseniálisan hozza az öregedni nem akaró, mindenhez értő Mekkmestert. Bár mindenki szereti a Communityt, mégis veszélyben van a széria, úgyhogy foglaljuk imáinkba, nehogy valami baj érje a társaságot.

 5. 5/9

  Így jártam anyátokkal

  How I Met Your Mother

  Az Így jártam anyátokkal szórakoztató, de furcsa sorozat. Egyfelől azért, mert annyi tudást és idézhető beszólást adott már az emberiségnek, amire csak a Jóbarátok volt képes, másfelől viszont azért, mert az ötödik évadtól zuhanórepülésbe kezdett a poénok színvonala. Persze embere válogatja, de rengetegen fordultak el az új iránytól, ami az összes szereplőből nettó idiótát varázsolt. A sorozat viszont még így is hihetetlenül népszerű, már csak az isteni Barney miatt is, aki egy jó nőért bármire képes lenne, de csak azért, hogy becibálja magával az ágyába. Hét évad alatt sem derült még ki, ki is lesz az a bizonyos anyuka, akivel összehozta Ted azt a két szerencsétlen gyerkőcöt, akik évek óta kitartóan hallgatják a hihetetlenebbnél hihetetlenebb történéseket. Sőt, még csak nem is nagyon kerültünk közelebb a célszemélyhez. Muszáj lesz, hiszen a hírek szerint Neil Partick Harris a nyolcadik évad után nem biztos, hogy tovább folytatná a csajozást. Nélküle pedig tutira vége a sorozatnak.

 6. 4/9

  Agymenők

  The Big Bang Theory

  Négy geek arc, akik teljesen képtelenek a normális életre. Egytől egyig csak a tudományoknak élnek. Legalábbis egy darabig. Amikor a szomszédba költözik Penny, a pincérlány, valami megmozdul a gatyájukban, de ilyen srácok sosem csajoznak be. Vagy mégis? Az Agymenők nem tud hibázni, még akkor sem, ha már sokan inkább kiíratnák a sorozatból a jó csajból kicsit jellegtelenné vált Pennyt. A TBBT egy könnyű sorozat nem könnyű emberekről, akik elhivatottsága, és életképtelensége okozza a legtöbb poént. Azóta már tudjuk, hogy a Leonardot játszó Johnny Galecki az életben jó pasi, aki saját csajozós önmagát alakította az Entourage-ban. Minden egyes szereplő kaphatna egy saját spin-offot. Megnéznénk azt is…

 7. 3/9

  A stúdió

  30 Rock

  A helyszín az NBC székház, amelyet néhány teljesen agyament ember tölt meg élettel. A főszerepben Tina Fey, akinek annak ellenére is sikerre kell vinnie egy vígjátéksorozatot, hogy annak főszereplője, maga Tracy Jordan erősen kimeríti az őrült kategóriát, főnöke, Alec Baldwin pedig nem teljesen komplett, és hogy tetézzük a bajt, még kissé arrogáns is. Alec újra a csúcsra repült ezzel a sorozattal, annyira fantasztikusan alakítja a Tina felettesét, hogy már el sem tudjuk képzelni más szerepben. Tracy néha túlságosan is idegesítő, de valamiért elhisszük neki, hogy a valódi életben is ilyen. Ezt nem lehet megjátszani. Vagy ha mégis, akkor minden díjat adjunk oda neki. Na nem mintha a sorozatnak nem lenne elég trófeája, általában minden díjkiosztón viszik a bankot, ennek köszönhetően nem úgy fest, hogy egyhamar véget érnek a show epizódjai.

 8. 2/9

  Páran párban

  Coupling

  Az angolok is megalkották a maguk Jóbarátokját, persze szigorúan brit stílusban, sokkal több szexorientált poénnal. Külön érdekesség, hogy ez volt Jack Davenport egyik legnagyobb korai sikere a kult-státuszig emelkedő Amíg még élünk (This Life) sorozat után, azóta viszont már őt is beszippantotta Hollywood, jelenleg pedig az egyik legígéretesebb musical-szériában, a Smash-ben játszik igencsak jól. A Páran párban egy olyan baráti társaság sztorija, ahol senki sem százas, mindenki mindenkire rá van indulva, mindenki megvolt már szinte mindenkinek. Párkapcsolatban élnek, de semmi sem megy tökéletesen, mániájuk a szex, főleg egyes elemeknek, így egymásnak adják a kilincset a jobbnál jobb altesti poénok. Nem csoda, hogy a magyar csatornák is csak éjszakai műsorsávban voltak hajlandóak leadni. Az angol sorozat megélt egy amerikai feldolgozást is, ami tökéletes példája volt a „hogyan rontsunk el egy tökéletes koncepciót Amerikában” esetnek.

 9. 1/9

  Két pasi, meg egy kicsi

  Two and a Half Men

  Az évadról évadra egyre durvább poénokkal gurigázó sorozat igazi siker, és még az sem akasztotta meg, hogy a széria hangulatát megalapozó főszereplő, Charlie Sheen botrányai miatt csúnya halált halt a kilencedik évad elején. A helyére kerülő, teljesen más karaktert hozó Ashton Kutcher után viszont megtörtént a lehetetlen: az epizódokat még többen kezdték el nézni. A mi szívünkhöz viszont mégiscsak közelebb áll Charlie bácsi, a csajozós, alkesz reklámzeneszerző. Nem is értjük, Sheen honnan meríthetett ihletet a karakter megformálásához. Talán ez volt benne a legszebb. Charlie magát alakította. Neki elhitted, hogy reggel whiskey-vel ébred, este pedig egy olyan nővel fekszik le, akitől egy Playmate is elszégyellné magát. Oké, a valódi életben a csajért fizetett volna, de ez nem von le semmit főhősünk érdemeiből.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.