Egyesek szerint a SpongyaBob összes része káros a gyerekekre nézve, annyira infantilis az egész, de szerintünk ez azért igen erős túlzás. A Nickelodeon azonban tartott egy kis önvizsgálatot és belátták, hogy két epizód esetében muszáj lesz gyakorolni némi öncenzúrát.

Az egyik rész a harmadik évad Kapuzárási pánik című epizódja, melyben Rák uram rádöbben, hogy megette már a kenyere javát, ettől igencsak beparázik, és elhatározza, hogy Spongyáékkal tölt egy ferde estét. Bár a Nickelodeon nem indokolta meg, miért törölték az epizódot, ennek a döntésnek lehet némi köze ahhoz, hogy a sztori egy pontján Patrik javaslatára a kis különítmény betör egy nő házába, hogy ellopják a fehérneműit.

Egy ilyen fordulat biztosan indukált néhány kínos kérdést, amivel az apróbbak betámadták a szülőket, így hiába is röhögünk mi már az ötleten is, valahol érthető, hogy ez a rész a kukában végezte.

A másik a Kwarantined Krab című epizód, ami arról szól, hogy egy járvány üti fel a fejét a Rozsdás Rákollóban, amit a hatóságok bezárnak, a bent rekedt vendégek pedig nagyon nem úgy viselkednek, ahogy egy ilyen helyzetben kellene. Ez valószínűleg azért került a süllyesztőbe, mert a világjárvány miatt ez most egy olyan téma, ami simán okozhat némi szorongást a kisebb gyerekek számára.

Az érintett epizódokat a Nickeloden már jó ideje kivette a rotációból, és sem a Paramount+-on sem más olyan streaming platformon nem elérhetőek, melyeken egyébként nézhető a SpongyaBob összes többi része.

Nos, ezúttal tényleg nincs helye vitriolnak. SpongyaBob felnőtt fejjel is szórakoztató figura, de azt el kell ismerni, hogy a Nickelodeon döntésével nemigen érdemes vitatkozni.

(via)

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.