Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Bikinifenéken az élet nem egyszerű, ha elfogy a Herkentyűburger, akár posztapokaliptikussá is változhat a békés helyzet. SpongyaBob mit tesz? Pont olyan szerethető hülye lesz, mint mindig.

SpongyaBob elég jól tartja magát, még mindig ugyanaz a kölyökképű megélhetési idióta, mint régen, pedig már 16 éve mutatták be a sorozat első epizódját. Azóta hálálkodnak a gyerekek és lazább szüleik is, mivel a fateroknak szánt popkulturális poénokkal sem csínján bánó szivacs és barátai annyira fullba nyomják a kretént, mint senki a víz alatt, a víz felett, vagy az űrben. Ennyire hülye senki sincs.

Már 11 év telt el a legutóbbi mozifilm óta. Hát mennyire sok idő az? És a legszebb, hogy SpongyaBob még mindig ugyanolyan erőbedobással idióta, a szerethetőségi faktora semmit sem változott, és úgy néz ki, nem is fog. Egyetlen apróság változott csak: sokkal biztonságibb már a játék, mint amilyen az elején volt.

SpongyaBob ezúttal a korrektnél nem mindig jobb felnőttpoénokat szállít, de az alaptörténet megköveteli az idősebbek kiszolgálását, ami ezúttal is Plankton és a Herkentyűburger titkos receptjének eltulajdonítását veszi elő nem túl eredeti módon, de hát kit zavar ez? Amíg a régi karakterek a szokásos üzemben működnek, gyakorlatilag az is lehetne a sztori, hogy homokszem ment Csigusz szemébe.

A Ki a vízből azonban mégsem a jobb időket idézi. Olyan, mintha a készítők kaptak volna egy rakás pénzt új mozifilmre, kifizették Antonio Banderast is egy kis kellemes ripacskodásra, de az igazi csinnadrattára, a Bosszúállók-módjára a földfelszínen rendet tevésre mindössze fél órát szánnak, az odáig vezető út pedig sokszor puszta időhúzás. Persze betegesen vicces poénok így is akadnak bőven, de azok járnak jól, akik nem látták az előzetest, mert szinte mindegyik benne volt már a trailerben.

De hát SpongyaBobra és barátaira így sem lehet haragudni. Az az utolsó fél óra minden tekintetben csodás, remek grafikai megvalósítást, jó akciórészeket húznak elő, és végre tényleg elkezd mozifilmként működni a nagy mű. Végre sikerül a készítőknek kilépni a Garfield-Hupikék Törpikék okozta élőnek szánt CGI-pokol árnyékából, tökéletesen alkotják meg a szereplőket, akik tökéletesen beleillenek a valódi világ környezetébe. Ettől függetlenül a felnőttek most talán egy picit csalódottak lesznek a gyerekesebb poénok többségétől, a gyerkőcöknek viszont túl sok ez az egész. Ha egy dupla epizódban hozták volna mindezt össze, sokkal jobb lenne a végeredmény. De azért így is sanszos, hogy megnézzük újra moziban.

7
  • Tökéletesen sikerült a szereplők CGI-animációja
  • SpongyaBob viszont még mindig a legjobb megélhetési idióta
  • Felnőtteknek most túl gyerekes, gyerekeknek túl felnőttes
HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.