Ma kilenc órától lehet Star Wars-jegyeket vásárolni = a Cinema City honlapja összeomlott

A cím mindent elmond. Ez van, emberek.

Még két hónap hátravan a bemutatóig, de a Star Wars-saga első felvonása már megkezdődött, a Cinema City honlapjának adminisztrátorai legalábbis biztosan érzik a törődést.

Pontban 09:00 órakor ugyanis az oldal összeomlott és öt percig ebben az állapotban fogadta az összes fanatikust, akik már 08 óra 58 perctől másodpercenként kattintgattak a frissítés gombra.

Negyedórával a krach után már újra elérhető az oldal, de egy visszeres csiga gyorsaságával működik, a hőn áhított jegyek elővétele pedig még mindig nem lehetséges. Olyannyira nem, hogy azóta frissítették az oldalt és az eddig az elővételt boldogan hirdető grafikán jelenleg ez olvasható: A filmre jelenleg jegyfoglalás NEM LEHETSÉGES!

WTF???

Emberek, adjatok már egy lélegzetvételnyi szünetet szegény üzemeltetőnek! (Naná, hogy mi is a gép előtt ülünk keresztbe tett ujjakkal.)

UPDATE - Egy órával az elővásárlás meghirdetett kezdete óta az oldal működése még mindig teljességgel eshetőleges. Sokszor percekig csak az A szolgáltatás nem elérhető hibaüzenettel találkoznak a látogatók, aztán hirtelen a szájt feltámad, majd néhány másodperc múltán megint sírba hull. Legalább négy alkalommal sikerült eljutnunk a mozi, majd az időpont kiválasztása után a jegyvásárlás gomb megnyomásáig, amikor viszont egy A szerver túlterhelt üzenet lohasztotta le a mosolyt az arcunkról.

10:08 - Valami megmozdult a mélyben. Azt legalábbis már haladásként értékeljük, hogy a mozi, időpont kiválasztása után már nem a szerver halódásáról kapunk egy lehangoló hibaüzenetet, hanem ez a képernyő ugrik az arcunkba:

Az Aréna Plazában lévő IMAX legalábbis ezzel küld el minket melegebb éghajlatra. Atyaég! Hogy lesz ebből 2015. december 19-én éjfél óra egy perckor fan erection? Valaki csináljon már valamit!

10:30 - Az anomália nem csak az IMAX-mozit, hanem a Cinema City összes pesti és vidéki filmszínházát is érinti. Sem a bemutató napjára, sem a többi napra, sem a 3D-s szinkronizált, sem a 2D-s szinkronizált, sem a 2D-s feliratos verziókra nem lehet jegyet vásárolni. A szerverek fellázadtak, nekünk pedig egy vastag izzadtságcsepp gördült le a homlokunkról, majd az állunkon egyesült a szemünkből potyogó könnycseppekkel.

Közben a Cinema City Facebook-oldalán a következőt tette közzé:

Kedves Érdeklődőink, eddig nem látott számú érdeklődő rohamozta meg egy időben a weboldalunkat, hogy jegyet vásároljon a filmre. A szervereink, annak ellenére, hogy próbáltunk felkészülni erre, nehezen tudják kezelni ezt az extra túlterhelést. A tegnap befejeződött Filmünnep ideje alatt is több tízezer ember vásárolt egyszerre az oldalunkon, s nem volt semmilyen tapasztalható hiba. Ez is mutatja a Star Wars filmre az érdeklődés mértékét.
Folyamatosan dolgozunk a szolgáltatóval plusz kiszolgáló kapacitáson.
Minden moziban, ahogy telnek a termek, újabb előadásokat fogunk nyitni a premier naptól (dec. 18.) kezdve.
Kis türelmet kérnénk mind a mozipénztárakban, mind az online vásárlás esetén. Köszönettel, Cinema City

Szörnyű perceket, órákat élünk át. Aranyanyám!

UPDATE - Két óra vesszőfutás után a rendszer 11 óra körül végre felszívta magát és jelenleg már pöpecül működik. Az Erő - és a hitelkártyátok - legyen veletek! Mi iszunk valamit a nagy izgalomra.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon