Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A bestseller biznisz új Lola T-je mindent visz: Az éhezők viadala című regénye történelmi siker az e-könyv piacon, a filmváltozat pedig tarol a mozipénztáraknál.

Matek

Ha bárkinek kétségei lennének, nagyon úgy fest, hogy Suzanne Collins az új Stephanie Meyer. Az Amazon.com tavaly jelentette be, hogy az Éhezők viadala című regénye hatodikként átlépte az egy milliomodik eladott e-könyv példányt, idén márciusban pedig ez a mű lett minden idők legsikeresebb e-bookja, maga mögé utasítva az Alkonyatot is. A nyomtatott példányok tekintetében azért még jócskán el van maradva, igaz, könnyedén beérheti, főleg akkor, ha a filmek sikeresek lesznek. Összességében véve a számok nagyon beszédesek, jelen pillanatban Suzanne Collins olyan, mint a régi autóskártyák Lola T-je: mindent visz.

Könyvespolc

Sikersztori a köbön: Az éhezők viadala
Kiadó: Agave Könyvek
Hossz: 304 oldal
Facebook

A sztori


Az Éhezők viadala a közeli jövő disztopikus világában játszódik: Észak-Amerika romjain ma Panem országa, a Kapitólium és tizenkét távoli körzet fekszik. A Kapitólium kegyetlenül bánik Panem lakóival: minden évben, minden körzetből kisorsolnak egy-egy tizenkét és tizennyolc év közötti fiút és lányt, akiknek részt kell venniük Az Éhezők Viadalán. Az életre-halálra zajló küzdelmet élőben közvetíti a tévé. A tizenhat éves Katniss Everdeen (a fenti képen filmbéli megformálója: Jennifer Lawrence) egyedül él a húgával és az anyjával a Tizenkettedik Körzetben. Amikor a húgát kisorsolják, Katniss önként jelentkezik helyette a Viadalra, ez pedig felér egy halálos ítélettel.

 

Megy a szekér


A 49 éves hölgy korábban gyerekeknek készülő televíziós sorozatokkal foglalkozott, és több regényt is írt. Féltucatnyi korábbi munkáival nem sikerült nagy feltűnést keltenie, de a 2008-as Az éhezők viadala – hogy egy angol kifejezést használjunk – ideget ért. A könyv száz hétig zsinórban szerepelt a New York Times bestseller listáján, a Time magazin pedig beválasztotta 2010 legbefolyásosabb személyiségei közé.

A regényből készült film Amerikában tarol a pénztáraknál és a kritikusoknál. Az Éhezők viadala filmről a Playeren is olvashatsz, ráadásul most a regénytrilógát is megnyerheted!

(fotó: www.suzannecollinsbooks.com)

 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.