Szabadon elérhetővé tették a nemrég elhunyt kolumbiai író, Gabriel García Márquez 27 ezer oldalnyi írását. Az archívumban számos kézirat, kutatási anyag, jegyzet, tudósítás, de nem publikált művek, színdarabok, fotók és hangfelvételek is helyet kapnak, angol és spanyol nyelven egyaránt.

Gabriel García Márquez Kolumbiában született 1927. március 6-án, de életének nagy részét Mexikóban töltötte. A mágikus realizmus egyik legnevesebb képviselője 3 éve, 2014. április 17-én hunyt el Mexikóvárosban.

A Nobel-díjas író számos munkáját lefordították magyarra. A legelső az 1967-ben megjelent Száz év magány volt – a 10 millió példányszámban elkelt kötet egyik leghíresebb munkája, amely 1971-ben jelent meg magyarul Székács Vera fordításában –, de érdemes még megemlítenünk a Szerelem a kolera idején, A szerelemről és más démonokról, az Egy előre bejelentett gyilkosság krónikája, valamint a Bánatos kurváim emlékezete című műveit is.

Gabriel García Márquez

Tehát ha szörfölni szeretnél a dél-amerikai írózseni alkotói világában, gondolataiban és emlékeiben, akkor erre tessék. Inspirációnak mondjuk nem utolsó, az biztos.

(via)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon