Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Förtelmes főnökök rendezőjének új filmje, ami van olyan rossz, mint az új Die Hard. Nagy szó?

Megvolt az 1990-es Filofax, avagy a sors könyve? Vedd azt a sztorit alapul, keverj bele egy kis Terhes társaság-ot, egy kis Förtelmes főnökök-et, az egészet tedd egy tálba, mehet a turmixgépbe, és megkapod a Személyiségtolvaj-t. Majd az egészet oszd el nagyjából tízzel, adj hozzá olyan rossz karaktereket, amelyektől sikítófrászt kapva rohansz majd ki a mozi terméből, és intézd el, hogy ne a nehéz sorsú főellent sajnáld, hanem Robert Patricket, akinek már megint nem jutott szerep egy jó filmben.

Az alapsztori szerint a végtelenül jóságos Sandy Patterson (Jason Bateman, igen, lányos neve ellenére férfiról beszélünk) minden iratát és bankkártyáját, így a teljes személyiségét lenyúlja a duci Diana, Sandy pedig úgy dönt, a rendőrség karmaira vezeti a nőt, hogy visszakapja életét. Diana persze nem adja könnyen magát.

A film sem. Végtelenül sablonos és idegesítő karakterek tömkelege népesíti be a vásznat, főleg a Dianát alakító Melissa McCarthy csapja ki a biztosítékot, ami nagy baj, hiszen ő hivatott a szerethető főgonosz szerepére, akiből nyilván hőst faragnak a végére, kár, hogy az átlagnéző még ekkor is az érthetetlen okokból a hölgyeményt üldöző, orosz akcentussal beszélő mexikói maffiának drukkol. Igen, belép a képbe egy kis akció is, Craig Mazin forgatókönyvíró (Másnaposok 2., Horrorra akadva 3–4.) azonban elfelejtett a történetszálnak értelmet adni, gondolta, jó lesz az ott, nem kérdez senki semmit, csak jön a maffia, drogügyletekre hivatkozik, aztán törjenek az autók meg a csontok.

A Személyiségtolvaj borzasztóan idegesítő film, ami alapjáraton nem lenne baj, mert az ilyen road movie-knak idegesítőnek kell lenniük, csak éppen a poénokat úgy kell adagolniuk, hogy ne akarj felkelni a székedből, és beverni a tükröt a mozi vécéjében. Ez Seth Gordon rendezőnek láthatóan most nem sikerült túl fényesen.

A film viccfaktora sajnos igen csekély, az nem humoros, hogy minden percben elhangzik egy baszki, illetve hogy McCarthy mindenkit torkon vág, és ducin is rányomul minden élő férfira. A mozi csak azoknak ajánlható, akiknek erős a tűrőképessége, vagy imádják, ha a végletekig idegesítik őket. De nekik nagyon.

2/10

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.