Lehet, hogy Tarantino legújabb filmtervével egy kicsit túl messzire megy
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A The Hollywood Reporter adta közre azt az álomgyári pletykát, mely szerint az író-rendező már a színészgárdát trombitálja össze új projektjéhez. Állítólag már Brad Pittet és Jennifer Lawrence-et is megkereste, de igazából nem is ez a sztoriban a nagy szám.

Hanem az, hogy Tarantino ezúttal egy olyan témához szeretne hozzányúlni, ami – ismerve kedvencünk stílusát – talán egy picit ízléstelen választásnak tűnhet.

A pletyka szerint a rendező ezúttal Charles Manson bandájáról akar filmet forgatni. Egyelőre a mozi még erősen preprodukciós fázisban van. Tarantino állandó producer-társai, Harvey és Bob Weinstein is olyan stúdiókat keresnek, akik hajlandóak lennének hozzájárulni némi tőkével a forgatás költségeihez.

Ha a filmterv összejön, a forgatás jövő nyáron kezdődne, így a kész mű 2019 elejénél korábban semmiképpen nem kerülhetne a mozikba.

Ez lenne Tarantino első valóban megtörtént eseményeken alapuló filmje, ami csak azért gáz, mert a pletyka szerint a kész forgatókönyv erősen fókuszál Roman Polanski feleségének, Sharon Tate-nek a meggyilkolására, az pedig egyelőre felfoghatatlan, hogyan is passzolhatna ehhez a súlyos témához a Mester alapvetően szórakoztató, fanyar és cool stílusa.

A Manson-banda történetét egyébként már dolgozták föl – ilyen volt a David Duchovny főszereplésével készült Aquarius című sorozat –, de az eddigi feldolgozások inkább a bűnbanda felépülésére fókuszáltak, a gyilkosságokat pedig nem bolygatták, ami nem is csoda, hiszen ez még mindig tabutémának számít Hollywoodban.

Manson és követői '69 nyarán összesen kilenc embert öltek meg brutális kegyetlenséggel, köztük Polanski terhes feleségét. Az elkövetők jelenleg is életfogytig tartó szabadságvesztésüket töltik.

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.