Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Elindult a The Muppets, és egy olyan egyáltalán nem gyerekeknek szóló, bődületesen ironikus hollywoodi insider-sorozat lett belőle, amiről álmodni sem mertünk volna.

Aki látta ezt előre, az vegyen lottót. A The Muppets tévés újraindítása olyan lett, mint egy 30 Rockba oltott The Office, nagyjából a humora is pont stimmel, dokumentarista stílusban meséli el, hogyan készül Miss Röfi tévéshow-ja, aminek történetesen az a Breki a producere, aki szakított a sztárral. A stábban persze a The Muppets teljes legénysége megtalálható, a közönségben pedig bérelt helye van a két cinikus öregnek, Statlernek és Waldorfnak, akiknek egyébként továbbra sem jó semmi.

Szóval nem írták ki Miss Röfit a történetből, nem cserélték le egy fiatalabbra, mindenki nyugodjon le a picsába, ahogy azt nagy elmék szokták mondogatni. Azaz Breki mégis lecserélte őt egy fiatal, vagyis pontosabban egy minden tekintetben kisebb malacra, akivel tulajdonképpen nem járnak, csak hát néha disznólkodnak. Közben Fozzie csajozik, a lány szüleivel pedig egy egészen komoly rasszista vacsi szerveződik össze, amiből lehetetlen jól kijönni. Miss Röfi kegyetlenül elszállt magától, az ő képe szerepel az őrület mellett az értelmező kéziszótárban, de tulajdonképpen itt semmi sem változott a The Muppets, azaz a stáb többi tagja csak azt hozza, ami tőle elvárható volt az előző évtizedekben is.

És mindez remekül működik egy amerikai tévésorozatok hátterét bemutató vígjátéksorozatban is. Mert oda is kell ám zenekar, és is van helye őrülteknek és fura fazonoknak. A pilotban Elizabeth Banks a sztárvendég, de beköszön az Imagine Dragons is, na meg Tom Bergeron, aki saját jellegtelenségéből is viccet csinál. Az Office-szal való párhuzam sem annyira a véletlen műve, a rendezésre ugyanis azt a Randall Einhornt kérték fel, aki konkrétan megfordult az Office direktori székében, és a Wilfredében is, szóval pontosan tudja, mit vár el a néző, és azt is adja neki.

A The Muppets nyilván nem fog tetszeni azoknak, akik azt sem tudják, kik ezek a fura bábok, de azoknak biztosan be fog jönni, akik szeretnek különböző produkciók kulisszái mögé nézni, bírták a The Office-t, a 30 Rockot, na meg Brekiéket, akik most 100%-os erőbedobással, nagyon modern módon tértek vissza úgy, hogy az bizony nem gyerekeknek való. Felnőtt poénok tömkelegével van tele a bő 20 perces játékidő, és ha ilyen marad a színvonal, akkor bizony az idei év egyik legkellemesebb meglepetése lesz a The Muppets.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.