Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Bár teljességgel szörnyű, amit tegnap időjárás címszóval kidobott számunkra a gép, mégis eszünkbe jutott egy picit viccesebb setlist egy erősebb viharhoz.

EDDA - Szélvihar

Egyből egy ziccerrel kezdjük, és kíváncsi lennék Pataky Attila arcára, aki motorra vágyik annak ellenére, hogy a város atomjaira hullik. Hát persze, Attila. Hát persze.

Vanessa Williams - Colors of the Wind

A szélnek különböző színei voltak tegnap. Sok volt a zöld, amikor komplett fákat kapott fel a kis gazfickó, volt kristályos, amikor szépen ledobta őket az autók szélvédőire, majd a darabkákat is felkapta a szél. De volt sötétszürke is, amikor megcsillantak benne a sáros vízű utcai tavak cseppjei. Pocahontas? Itt senki sem lett volna.

Piramis - Kóbor angyal

„Fáradt vagy, és úgy érzed, hogy széjjel tép a szél,

S a városban nincs egy hely hova hazamehetnél”

Mivel a szél azt a helyet is széttépte. Ennyi. Révész tudta.

Earth Wind & Fire - Keep Your Head To The Sky

Érted. Föld, szél és tűz. Ez mind megvolt. Ráadásul még azt is kérik, hogy emeljük a fejünket az ég felé, mert hát onnan jön a manna. Nyilván arról szól a dal, hogy Jézus, a világmindenség, meg minden, de most

Halott Pénz - Valami van a levegőben

Faágak, autóalkatrészek, tetők, kerti bútorok. Háromkor elindulni? Na még mit nem? Mi is ezt mondtuk itt a szerkesztőségben, aztán megtörtént a baj. El kellett volna indulni.

Korál - Homok a szélben

Balázs Fecó szerint azt mondtuk, ő az. Nem tudunk vitatkozni ezzel, mivel nem látjuk értelmét, de szél-tematikában mégis elő kell hoznunk ezt a dalt.

Kansas - Dust in the Wind

Azért amikor összeomlik a fél világ (nem mondom, hogy nem túloztam) egy vihar miatt, az ember csak elgondolkodik, hogy mennyit ér. Porszemek vagyunk a szélben. A Kansast kérdezd. Megmondják.

David Bowie - Wild Is The Wind

Bowie örökbecsűje a Station to Stationről sem maradhat ki, ami egyébként eredetileg Dimitri Tiomkin és Ned Washington dala volt, majd a fél világ feldolgozta. De ahogy Bowie feldolgoz, nem dolgoz úgy fel senki.

The Doors - Riders on the Storm

Ki ragadt be tegnap kocsiba a vihar miatt? Esetleg metróba? Vagy bármilyen tömegközlekedési eszközbe? Nekik küldjük ezt a dalt. És mindenkinek, aki szereti.

Illés - Elvonult a vihar

Mert a vihar bizony elvonult, de nem lehetünk vidámak, mert annyi törmeléket hagyott maga után, mint amennyit egy vihar sem ennyit. Legközelebb köszönjük, nem kérjük.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.