Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Imádjuk a Marvel filmes univerzumát, de azért akad néhány fájó pont, amivel már küzdünk egy ideje. Ilyen például az, hogy a Bosszúállók első részében még mindent verő, és épp ezért eszetlenül vagány Hulkot szépen lassan sikerült visszatolniuk a másodvonalba.

Ami már csak azért sem oké, mert szegény zöld óriásnak az az egyetlen speciális képessége, hogy brutálisan erős, ehhez képest a Bosszúállók: Ultron kora során még Vasember is kiüti, a Thor: Ragnarök arénás küzdelmében csak egy csalás menti meg attól, hogy Thor bucira verje, a Bosszúállók: Végtelen háború nyitójelenetében pedig Thanos már úgy becsicskáztatja, hogy rossz nézni.

Épp időben jött tehát a Marvel hivatalos toplistája a legerősebb szuperhősökről, melyben végre megadják drabális kedvencünknek, ami jár neki. Íme:

10. Blue Marvel

Adam Brashear volt amerikaifoci-játékos, a koreai háború veteránja, aki egy katonai kísérlet során tett szert emberfeletti erőre. A srác egy két lábon járó antianyag-reaktor, jelentsen ez bármit is. Nálunk annyira nem ismert karakter, ami nem is csoda, hiszen a legnépszerűbb, sokszor félévszázados múltra visszatekintő hősökkel ellentétben ő első alkalommal 2008-ban bukkant fel a képregények lapjain.

9. Thor (Jane Foster)

Jane eredetileg Thor Odinson nője volt (ahogy a Marvel-filmekben is), azonban – és ebbe inkább ne menjünk nagyon bele! – a képregényekben a multiverzumoknak köszönhetően belőle lehetett a női Thor, aki közel akkora erővel rendelkezik, mint hímnemű megfelelője.

8. Skaar

Nem csoda, hogy a nálunk gyakorlatilag ismeretlen Skaar is szerepel a listán, hiszen ez a hős Hulk és a földönkívüli Caiera fia, aki a Planet Hulk című történetszál során bukkant fel először. A srác majdnem olyan kemény, mint apuci.

7. Sentry

Sentry néven több karakter is feltűnt a képregények lapjain, de itt kifejezetten Robert Reynoldsra gondoltak a Marvel szerkesztői, akinek az ereje állítólag milliónyi felrobbanó csillag erejével egyenlő. A helyezése épp ezért eléggé következetlennek tűnik, na de hivatalos toplistával nem vitatkozunk.

6. Maestro

Egy újabb fura helyezett. Mivel Maestro nem igazán hősi szerepben tűnt fel a képregények lapjain, nem igazán értjük, mit keres itt. A Hulk: Future Imperfect című sztoriban bukkant föl, mint Hulk jövőbeli megfelelője, aki egy atomkatasztrófa utáni világban szépen megőrült. Ebben a sztoriban ráadásul többször is hangsúlyozzák, hogy az ereje meghaladja fiatalkori önmaga erejét, szóval... Na mindegy.

5. She-Hulk

A magyar képregények lapjain Amazonnak hívják Jennifer Walterst, aki 1980 óta hozza zöld kedvencünk női megfelelőjét, azzal a plusz különbséggel, hogy ő nem csak erős, de rendkívül intelligens is.

4. Thing

Ben Grimm nem egy szerencsés fazon. A Fantasztikus Négyes legerősebb tagjaként olyan, mint a szegény ember Hulkja, aki erőben soha nem érhet föl a zöld óriáshoz, ráadásul magától még visszaalakulni sem képes emberi formájába. Mondjuk legalább dühkezelési gondjai sincsenek.

3. Hercules

A Marvel előszeretettel vesz kölcsön hősöket az ókori mitológiából (lásd még: Thor, Gilgames), és Herkules is ennek a jó szokásnak az egyik eredménye. Zeusz fia egyébként általában a Bosszúállók tagjaként aprította az ellent.

2. Thor

És akkor ezzel meg is van válaszolva a nagy kérdés. A filmes univerzumban ugyan a Quintjet tudta, hogy a legerősebb Bosszúálló nem Thor Odinson, de ezen kívül minden más arról árulkodik, hogy de. A Marvel szerkesztői azonban most tiszta vizet öntenek a pohárba. A legkeményebb szuperhős ugyanis hivatalosan sem más, mint...

1. Hulk

Akinek ugyan a filmekben és a képregények lapjain is rúgták már szét a seggét, de a szerteágazó multiverzumokban többször is bukkant már fel úgy, mint egy igazi bolygópusztító, akivel egy az egy elleni küzdelemben senkinek nem lehet esélye. Hivatalosan az erejének nincs felső határa. Bízunk benne, hogy a Bosszúállók negyedik részében láthatjuk még régi fényében ragyogni.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.