Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A #MaradjOtthon nem feltétlenül jelent önkéntes börtönt. Igen, az elkövetkező néhány hétben/hónapban egészen biztosan lesz olyan időszak, amikor úgy fogod érezni, hogy a depresszió kerülget, de ez a tíz feelgood-mozi garantáltan átlendít majd a holtponton.

Harry és Sally (1989)

A Harry és Sally ellenállhatatlanul bohókás és könnyed love story két olyan színésszel a főszerepben, akiket nagyjából fél másodperc alatt zársz a szívedbe. Nem cukrozzuk: ha szingli vagy, most egy darabig biztosan kimarad az életedből a románc, de ez a film olyan lesz helyette, mint a téli hónapokban szedett D-vitamin.

Rocksuli (2003)

Richard Linklater filmje közel kétórányi fesztelen bohóckodás és örömzenélés egy csúcsformában pörgő Jack Blackkel, akinél muzikálisabb színészt keresve sem találhattak volna a szerepre. Energia kell? Ezzel a filmmel instant kapod.

Idétlen időkig (1993)

Van rosszabb a négy falnál, hidd el! Például az, ha az életed ugyanannak a 24 órának a folyamatosan ismétlődő láncolata. A mindig remek Bill Murray pont ezt éli át ebben a megunhatatlan klasszikusban, amit mindig öröm újranézni.

Segítség, felnőttem! (1988)

A gyerekből hirtelen harmincéves felnőtté, majd vezető játékipari kreatívvá váló Tom Hanks filmje a legártatlanabb szórakozás, amit a filmművészet kínálhat. Pattintsd be a lejátszóba, és felejtsd el, hogy most néhány hétre egy lakásban ragadtál!

Meglógtam a Ferrarival (1986)

Ferris Bueller már akkor nyomta a tinikomédiát, amikor az még alig volt önálló műfaj. Majdnem másfél évtizednek kellett eltelnie, hogy az Amerikai pite elhozza a zsáner infantilis aranykorát, de mi inkább az eredeti életérzést javasoljuk '86-ból. Naiv, vidám és imádnivaló.

Zootropolis – Állati nagy balhé (2016)

A lista egyetlen animációs résztvevője szerethető karakterek, lehengerlő kreativitás, izgalmas, felnőttek számára is élvezhető sztori és ellenállhatatlan optimizmus fantasztikus elegye, ami hamar visszaadja a hited az egészen biztosan érkező szebb jövőben.

Van, aki forrón szereti (1959)

Billy Wilder filmje méltán aratott világsikert. Csak három név: Marilyn Monroe, Tony Curtis és Jack Lemmon. Nehéz időkben már csak miattuk is kötelező látnivaló ez a habkönnyű és pikáns vígjáték.

Top secret (1984)

Egy jó Zucker-Abrahams-Zucker majomkodásnál nem sok jobb kedélyjavítót tudunk elképzelni, a nem teljesen komplett rendezőtriónak pedig a Top Secret talán az összes közül a legjobb munkája. Ha pont nincs otthon egy svéd vibrátorszopó automata, ezzel a mozival is simán el tudod ütni az idődet.

A Pogány Madonna (1981)

Tisza cípő, trapézgatyák, felhajtott gallér, nyár, Balaton, napsütés, és Ötvös Csöpi irgalmatlan sallerjai. Ha eddig kimaradt A Pogány Madonna, nem volt teljes a gyermekkorod. Ez a film még most is csuklóból hozza a vidámságot, hidd el!

Kincs, ami nincs (1981)

Bármennyire is szeretjük a hazait, mégis csak az eredeti a legfinomabb. Az eredeti pedig a Kincs, ami nincs című eszetlen nagy klasszikus Bud Spencerrel és Terrence Hillel a főszerepben, amit gyerekként úgy tudtunk a nyári szünetben szinte naponta megnézni, hogy még iskolakezdésre sem untuk meg. Vedd elő újra, és csodálkozz rá, hogy még mindig képes felvidítani.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.