Mivel a Half Life 2-t a mai napig az egyik legjobb PC-s videojátékként szokás emlegetni – nem érdemtelenül –, ezért igazi atombombaként robbant a hír, hogy hamarosan újabb résszel bővül a legendás sorozat.

Bár már korábban is szárnyra kelt a pletyka, hogy a Valve dolgozik a folytatáson, a legtöbb rajongó erre inkább már csak legyintett. Az elmúlt években ugyanis többször is beindult ez a sutyorgás, de a Half Life 3 csak nem akart jönni.

Nos, most sem jön, de azért ez már mindenképpen haladás:


A készítők hivatalos közleményként is értékelhető Twitter-bejegyzésben tudatták a követőikkel, hogy csütörtökön leleplezik a Half Life: Alyx című VR-játékot, ami pontosan megegyezik azokkal a híresztelésekkel, melyek az utóbbi napokban terjedtek a neten.

A következő Half Life-játék tehát nem számozott folytatás lesz, és sajnos előre láthatólag nem is érkezik minden platformra, csak PC-n, és kizárólag VR-platformokon lesz játszható. Ez egyébként teljesen érthető lépés, hiszen a Valve elég komolyan invesztált a VR-ba, a szegmens mégis stagnálni látszik. Egy ilyen húzócím komolyan elgondolkodtathat néhány ezer embert, hogy végre beruházzon egy Oculus Riftre.

A cím okán valószínűnek tűnik, hogy a játék főhőse nem Gordon Freeman, hanem az Alyx Vance nevű női karakter lesz, de ezen felül minden más csak találgatás.

Csütörtökön mindannyian okosabbak leszünk.

Player Autószalon

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon