Trónok harca-premier: egymillió illegális letöltés

A Trónok harca című sorozat már tavaly is vezette az illegális letöltéseket számláló toplistákat, ezért nem meglepő, hogy a harmadik évad első epizódját is több mint egymillióan töltötték le torrentoldalakról.

Az HBO saját gyártású sorozata, a Trónok harca jelenleg az egyik legnépszerűbb műsor nem csak a sorozatok között, de úgy tűnik, a torrentoldalakon is. Már 2012-ben is a kvázi középkorban játszódó történet vezette kategóriájában a kalózletöltési toplistákat, nem kell tehát meglepődnünk azon, hogy a harmadik évad első epizódja már több mint egymillió illegális letöltésnél jár.

A TorrentFreak információi szerint elképesztő illegális letöltési aktivitást lehetett tapasztalni a vasárnapi premiert követő órákban, volt olyan pillanat, amikor egyetlen torrenthez 160 ezer felhasználó kapcsolódott. Az első rész különféle torrentjeinek letöltéseit összeadva pedig bizony már egymillió felett járunk.

Pedig az HBO próbálkozik, hogy csökkentse ezeket a számokat. Lehetővé tette például a felhasználóknak, hogy a kábeltévés premierrel egy időben az HBO Gón is nézhessék az új részt online. Ez úgy tűnik, nem volt elég. Ugyanakkor A tűz és jég dala sorozat írója, George R.R. Martin bóknak fogja fel ezt a hatalmas kalózkodási lázat a sorozat körül.

Az illegális letöltések nagy számától függetlenül rengetegen voltak kíváncsiak a premierre a legális csatornákon is. Csak Amerikában 6,7 millióan nézték meg az ismétlésekkel együtt az évad bevezető részét. Annak ellenére lett ez az epizód a sorozat eddigi legnézettebb darabja, hogy egy időben adták a szintén elképesztően népszerű The Walking Dead évadzárójával.

(Kép: HBO)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon