Tudtad, hogy a Trónok harca színészeinek sikeres zenei karrierje is van?

Legalábbis jónéhányuknak. Lehet, hogy nem is tudtál róluk, de Szürke Féregé például egészen parádés.

Az eddig is tiszta sor volt, hogy a Game of Thrones színészei nagy részének elég jó hangja van. Ott volt ugye a videó, amikor páran a forgatási szünetekben énekelgettek, és persze a Coldplay konkrétan zseniális Trónok harca musicalparódiája az eredeti színészekkel, amiben szinte mindenki dalra fakadt. De ez most más. Jópár színésznek ugyanis nem csak jó hangja, de lemezei, klipjei, sőt, teljesen működő zenei karrierje is van, vagy csak volt. Ők azok:

Jacob Anderson

Szürke Féregről valamiért nem terjedt el annyira, hogy baromi jó előadó lenne, pedig az, viszonylag eléggé sikeres zenei karrierje is van Jacobnak, aminek szekerét művésznevén, Raleigh Ritchie-ként tolja előre. Többmilliós megtekintésű klipeket tud felmutatni, a dalai nagyon jók, szóval jó kérdés, hogy miért nem vált belőle egy Childish Gambino-szintű jelenség, bár mondjuk azért ahhoz talán egy kicsit még ennél is több kell. Jacob dalait viszont ettől függetlenül még érdemes szanaszét hallgatni. Eddig egyetlen lemeze jelent meg (You’re a Man Now, Boy), amit még a kritikusok is bírtak, legutóbb 7 hónapja hozott ki klipet, és az is marha jó lett.

Carice Van Houten

A Vörös Papnőről azt tudtuk, hogy a Game of Throneson kívül is jó színésznő, és hogy kifejezetten nagy vetkőzőbajnoknő hírében áll, de azt nem, hogy egyébként jó hangja és klipjei is vannak. Sőt, lemeze is, 2012-ben jött ki a See You On The Ice, amelyről csak egyetlen (egyébként klipes) dalcímet emelnénk ki: YOU.ME.BED.NOW. Oké. Iszonyúan sok klipet forgatott a lemezhez. Utoljára négy éve jött ki közös dala Micahel Prinsszel, a Fear Not nem rossz, de láthatóan Carice-ből sosem lesz igazán sikeres énekes.

Iwan Rheon

A Trónok harca történetének egyik leggenyóbb genyója a valóságban vajszívű csávó, aki már 2010 óta ad ki dallamos, gitározós EP-ket, szám szerint három jött ki a kezei közül, plusz egy nagylemez Dinard címmel. A legnagyobb slágere a Bang! Bang!, aminek klipjét 4,3 millióan le is kattintottak YouTube-on. Jó kérdés, hogy miért nem jött ki semmivel az utóbbi négy évben.

Jerome Flynn

Na ez egy gyönyörű sztori. A Trónok harca Bronnja a ’90-es években egy popduó feleként tengette mindennapjait a színészkedés mellett, a Robson & Jerome formáció főként feldolgozásokat adott ki, de azt elég jól csinálta, az Unchained Melody coverje 1995-ben Nagy-Britanniában 1,8 millió példányban kelt el, amivel bekerültek (és most tessék megkapaszkodni) az év legjobban fogyó kislemezei közé, azon belül is a lista első helyére. Sokan cseszegették őket azért, mert igazából semmit sem tudtak felmutatni a kicsit ötlettelen feldolgozásokon kívül, de ez is elég volt két lemezre. Hazájában az első album, a Robson & Jerome hatszoros, a második, a Take Two négyszeres platina lett.

Michiel Huisman

A sorozatban Daario Naharist alakító színész vicces, de játszott együtt Carice Van Houtennel is a Fekete könyvben. Neki is van zenei karrierje, a Fontane nevezetű holland banda frontembere volt, amíg ki nem szállt két tag, és fel nem oszlottak. Azóta szólóban nyomja, bár 2006 óta nem igazán volt aktív zeneileg.

Kristian Nairn

Hodorból az ember nem nézné ki, hogy egyébként profi DJ, aki progresszív house-t játszik, pedig egy belfasti melegbár, a Kremlin rezidens DJ-jeként is melózott, 2014-ben pedig turnézott is Rave of Thrones néven. Játszott a BlizzConon 2016-ban és 2018-ban, és amúgy elég jól gitározik is, 2018-ban állítólag bejutott a Hellfesten a Megadeth-hez a backstage-be, és játszottak is valamit együtt.

Natalia Tena

Oshából tényleg bármit kinéz az ember, akár még valami metálbandát is, és banda az van, csak metál nincs: Natalia ugyanis a Molotov Jukebox nevezetű zenekar énekesnője, aki a dalolászás mellett harmonikán is játszik. Nem sűrűn lépegetnek fel mostanában, lemezt is régen adtak ki (2016-ban jött ki a második album Tropical Gypsy címmel), de amúgy elég bulis fesztiválzenét játszanak, ami itthon eléggé menne.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon