Még pár napig ingyenes az egyik legjobb VR-lövölde

Már ha van PS Plusod. Kipróbáltuk PSVR-rel az Until Dawn: Rush of Bloodot. Arachnofóbiával.

Az Until Dawn spin-offja nagyon más irányba fordult az elődhöz képest, ami egyébként elég rémisztő volt, de nem úgy, mint ez a játék, ami fullban tolja az arcodba a terrort, kicsit a végére már kiszámíthatóan is, de azért sikerül neki a nagy mutatvány, visszahoz valamit a régi játéktermi időkből, amikor képes voltál iszonyú összegeket dobálni valamelyik House of the Deadbe például.

Mert mi történik itt? Automatikusan megyünk előre, és le kell lőnünk mindenféle izét, ami szembe jön, jól megijedni néhányszor, aztán hátradőlni, mint aki jól végezte dolgát. Az alapjátékhoz csak lazán kapcsolódó Rush of Blood szó szerint felültet egy hullámvasútra, ahonnan nincs kiszállás, pedig néha nagyon nem lenne rossz, és nem marad más, csak a kezedben lévő két fegyver.

Továbbra is tartom, hogy a PSVR-t részben azért találták fel, hogy ne lásd a kezedben lévő, elképesztően nevetségesen kinéző Move-kontrollereket, és csak a külvilág röhögjön rajtad, amikor éppen akcióhősöset játszol két játékdildóval. Itt is ez a helyzet, és érdemes is Move-kontrollerrel játszani, mivel így szabadon mozgathatjuk a kezünkben lévő fegyvereket, ez pedig elég élethűvé teszi ezt a vágtát.

Jobb tudni, hogy igazából semmi extra nem történik a játékidő alatt, ami ráadásul marha rövid is, másfél óra alatt lazán kipörgethető az Until Dawn: Rush of Blood, és igazán nem is nehéz, de azt eléri, hogy nosztalgikus hangulatba kerülj miatta. Elkezdenek majd utána hiányozni az olyan címek, mint a Virtua Cop, vagy a Mad Dog McCree, amelyek akkoriban lényegesen nagyobb hatással voltak az emberre, mint ezek a címek most, de tulajdonképpen örülni fogsz annak, hogy ez a játékstílus visszatért.

Mert tulajdonképpen a VR jelenleg ebben nagyon jó, a rail shooterekben, már csak az a baj, hogy azok, akik régebben a fentebb említett bármelyik játék rajongói voltak, és nem tudnak venni maguknak PSVR-t, kénytelenek kimaradni ebből. A rail shooterek jók, ha nem árulják őket egy vagyonért, és korrektül össze vannak rakva. Az Until Dawn: Rush of Blood bizony egy teljesen patent rail shooter.

Egyet azonban jobb előre tisztázni. Arachnofóbiával nem érdemes belevágni, a játék kétharmadánál ugyanis egy erősebb pókos rész köszön be tisztelettel, és különösebben nem szeretsz ilyesmit látni VR-ben, ha kiver a víz a nyolclábúaktól. A PS Plus ehavi játékai között ott van az Until Dawn: Rush of Blood ingyen, akinek van előfizetése és sisakja, ráadásul nosztalgikus érzelmeket táplál az ilyesfajta lövöldék iránt, ne merje kihagyni.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon