Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Chevy Chase kiscsaládja felnőtt, Rusty pedig megint a Walley Worldbe vágyik. Nyilván pokolian jön össze a 2015-ös túra, de egy velejéig beteg, agyeldobós, vicces road movie-t azért összehoznak.

Nem szabad sokat várni a Vakáció rebootjától és egyben folytatásától, nincsenek ízléses poénok, maradandó gegek, sehol egy megveszekedett Chevy Chase. Vagyis van is, de még sincs. Ed Helms van, aki mindig jól hozza a szerethető lúzert, hát most is erre fizették meg, a Vacationben a régi filmszéria családfőjének, Clark Griswoldnek fiát, Rustyt alakítja, aki fapados gépeket vezet, két gyereke van, felesége pedig egy kis szende szőke, Debbie (Christina Applegate), akivel olyan unalmas életet élnek, mintha életre kelt volna egy Zorán-album.

Az unalmat félresöpörve egyszer csak úgy döntenek, elindulnak Walley Worldbe, mert Rusty életének meghatározó pillanata volt az a családi road trip, amelyet mindenki látott. Ha valaki nagyobb pénzeket tenne arra, hogy mindent rosszul csinálnak majd, az máris fáradhat a kasszához a nyereményéért. Nem lesz egyetlen pillanat sem a közel százperces játékidő alatt, ami csak egy pillanatra is kihúzná a szereplőket a lúzerek népes táborának listájáról.

Ha valakinek a Családi üzelmek is eszébe jutott volna az előbbiek alapján, az nagyon jó helyen jár, a film ugyanis egyértelműen azokat a nézőket próbálja hájjal kenegetni, akiknek bejött Jennifer Anistonék ámokfutása, csak éppen a Vakáció nem kezeli annyira ügyesen a káromkodásokat, bár próbálkozik (a legkisebb gyerek felelős a csúnya beszédért). Olyan tulajdonképpen, mintha a Vakáció azoknak készült volna, akiknek túl durva volt a Családi üzelmek nyelvezete, de azért még mindig nem vinnék magukkal a gyerekeket moziba, itt nem bazmegből van a kerítés, de azért kidíszítettek vele néhány lécet.

És az a helyzet, hogy akármennyire is ordenáré, hányásban fetrengős, egymást szarral kenegetős vígjáték lett belőle, az utolsó pillanatáig szerethető marad. Nem olyan, mint a régiek, nem lesz belőle klasszikus, de egyszer jól elszórakoztat a maga brutális butaságával, azonban mindazok, akik azt várják, hogy Chevy Chase megjelenése lesz a legjobb a száz perc alatt, csúnyán koppanni fognak. Chase pár perce konkrétan a mozi legrosszabb pontja, csak nyomokban vicces, többnyire érthetetlen, erőltetett, a filmből kilógó izé. De valahogy meg kellett jelennie, és megtennie valamit, amire úgyis mindenki vágyik, aki látta a régi verziókat.

Ha kell egy agykikapcsolós vígjáték, akkor csak hajrá, irány a Vakáció, a jó ízléstől nagyon távol fogsz állni, de néha erre is bőven szükség van. Pisi, kaka, gyerekszerelem, róka, csöcsök, óriásfütyi, ami csak belefért a tarsolyba, és persze néhány olyan poén is (pl. a ferraris lány visszatérése és bukása), amit csak a régi rajongók értékelnek majd. Nyári estére jó, és az is biztos, hogy nagyon kevés olyan film létezik, aminek már a főcímén is hülyére tudod röhögni magad.

6
  • Chevy Chase sajnos a mozi legrosszabb pontja
  • Ordenáré, de működőképes poénokat hoz száz percen keresztül
  • A Családi üzelmek light-verziója
HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.