Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az már most biztos, hogy az új Star Wars hatalmas siker, pénzügyi és kritikai értelemben mindenképpen. Van azonban valami, ami miatt értetlenül csóváljuk a fejünket; a film összesített nézői pontszáma a Rotten Tomatoeson egyszerűen hihetetlen.

Aki csak az IMDb-t szokta csekkolni egy-egy mozi megtekintése előtt, annak nem tűnik fel semmi. A film jelenleg százezer szavazó pontszáma alapján 8,0-as értékelésen áll, míg a kritikusok értékeléseit összesítő Metacritic-pontszáma 86-on.

Ez bizony egy csodásan sikerült folytatás – hirdetik ezek a számok, és ezzel mi sem akarunk vitatkozni. Rian Johnson rendezésében minden idők egyik legjobb Star Wars-filmje érkezett a mozikba, mely úgy viseli magán a körülrajongott világ jegyeit, hogy közben nem fél újítani, és letesz egy olyan sztorit az asztalra, amit a legelvetemültebb gyűlölködő sem nevezhet koppintásnak.

A gondok ott kezdődnek, amikor átnavigálsz a Rotten Tomatoes nevű szájtra, amit majdnem annyian használnak tájékozódásra, mint az Internet Movie Database-t, és megnézed, mit hoztak össze az oldal felhasználói.

Különösen akkor sokkolnak ezek a számok, amikor összehasonlítod őket a siralmas Az Igazság Ligája pontszámaival. A Warner mérsékelten izgalmas, de inkább megbízhatóan unalmas szuperhősös mozija ugyanis a kritikusoknál 40%-kal hullott a porba, míg a Rotten Tomatoes közönsége 79%-ra értékelte.

Ezeket a tényeket pedig nem igazán tudjuk hova tenni, még akkor sem, ha elfogadjuk, hogy a Star Wars legutóbbi része a jelek szerint eléggé megosztotta a közönséget.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.