Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Borat második eljövetele rendesen felkavarta az iszapot az amerikai elnökválasztás előtt. A címszereplőt alakító Sacha Baron Cohen egyáltalán nem fogta vissza magát, és ezzel annak rendje és módja szerint magára is haragította az alapból nem a visszafogott természetéről híres jelenlegi Mr. Presidentet.

Különösen az a jelenet bánthatta Donald Trumpot, melyben ügyvédjét, New York korábbi polgármesterét, a 74 éves Rudy Giulianit vezetik meg, de nem kicsit. Ezt még mi is fészkelődve néztük, annyira kínos: a sztori szerint Giulianival Borat lánya azért készít riportot, hogy lefeküdhessen vele, hogy ezzel megmentse apját a kivégzéstől Kazahsztánban. Az interjú egy pontján Giuliani és a szerepet játszó Maria Bakalova átmennek a hálószobába, ahol az előbbi lefekszik az ágyra, és a gatyájában kezd el matatni, mire Borat berohan, és azzal szakítja félbe az átverést, hogy

A jelenet természetesen okozott némi felhördülést. Trump kínos helyzetbe került ügyvédje azzal védekezett, hogy ő csak azért nyúlt a gatyájába, mert a mikrofon zsinórja kihúzta az ingét, és csak meg akarta igazítani a ruházatát. (Ezt mi inkább nem kommentáljuk.)

Erről a témáról magát az elnököt is megkérdezték az elnöki különgépen tartott sajtóeseményen, mire ő a következőképpen osztotta meg véleményét Sacha Baron Cohenről:

Ez egyébként még 2003-ban történt, amikor Cohen Ali G-ként csinált interjút Trumppal, aki azonban viszonylag gyorsan lelépett, miután az álrapper megosztotta vele az ötletét, hogy az olvadó jégkrémek ellen védő kesztyűvel akar kaszálni a piacon.

Szóval keményen be lett szólva a komikusnak, aki azonban nem hagyta magát, és egy olyan komoly visszatrollkodással jött ki Twitteren, ami tutira kirobbantotta a közösségi oldalon rendkívül aktív Trump pulzusát a nyugalmi állapotból.

Nos, állásfoglalás nélkül csak annyit mondanánk, hogy ezt nevezzük mi feketeöves szájkaraténak.

A filmről írt kritikánkat itt olvashatod:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.