Az egyébként sem gyenge '99-es év egyik mozis csúcspontja a Mátrix volt, ami igazából nézhetett volna ki nagyon máshogyan is.

Például akkor, ha Will Smith játssza Neót, és Val Kilmer Morpheust. Igen, mostani aggyal ez szinte elképzelhetetlennek tűnik, hiszen a két figura végül Keanu Reeves és Laurence Fishburne tolmácsolásában az egyetemes popkultúra ikonjai lettek, annak idején azonban reális esély volt az előbbi szereposztásra.

Már csak azért is, mert maga Will Smith kereste meg a rendezőket, a Wachowski tesókat, hogy adjanak neki egy szerepet a következő filmjükben. Ennek két oka volt. Először is, Smith szeretett volna kitörni a skatulyából, mivel az A függetlenség napja és a Men in Black után ő kezdett lenni az a csávó, aki űrlényeket irt, másrészt pedig nagyon tetszett neki Wachowskiék előző munkája, a Fülledtség című erotikus thriller.

Minden esély megvolt tehát arra, hogy összejöjjön a dolog, de aztán a rendezők alaposan elcseszték a közös munkát. Smith szerint az volt a gond, hogy amikor elkezdtek a filmről beszélni, a rendezőknek még fogalmuk sem volt a sztoriról, és úgy akarták eladni neki a projektet, mint egy látványos, de agyatlan akciófilmet.

Okés, valljuk be, hogy ez tényleg nem hangzik valami bizalomgerjesztően. Olyan, mintha az elején Wavhowskiéknak fogalma sem lett volna arról, mit is akarnak csinálni, és később egy effektötlet köré megcsinálták volna a kilencvenes évek legnagyobb hatású akciófilmjét. Smith végül lemondott a szerepről és inkább beszállt a Wild Wild West - Vadiúj vadnyugat című blődlibe. A sztorihoz azt is hozzátette, hogy a mai napig bánja ezt a döntést.

Itt van a történet a színész saját szavaival elmesélve:

Ez is érdekelhet:

Player Autószalon

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon