Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A 2009-es Zombieland sorozatformában indult újra. Sajnos nem új karakterekkel, de nem is a régi szereplőkkel. Lehet ettől még jó?

Ruben Fleischer igencsak kellemes, vicces zombifilmje újra köztünk. Ezúttal a tévében, vagyis inkább neten, teljesen új színészekkel, de a már megszokott karakterekkel, természetesen sokkal olcsóbb formában. Ez azonban még nem jelenti azt, hogy a Zombieland tévés, avagy netes verziója ne lenne élvezhető. Nagyon is az, csak éppen az elvárások voltak olyan magasan, mint a Kékestetőre pakolt Himalája csúcsa.

A széria nagyjából ott veszi fel a fonalat, ahol a mozi abbamaradt: a négyesfogat együtt vág neki a vérrel áztatott világnak, és kajtat túlélők után. Nem ismerkedünk már a szereplőkkel, az eredeti film írói, Rhett Reese és Paul Wernick nem tökölnek ezzel, hiszen már mind a négy karakter régi jó haverunk, de itt álljunk is meg egy pillanatra: a régi színészek voltak a jó haverjaink, és nem az újak. Nem lett volna szerencsésebb egy teljesen új társulatot rászabadítani a világra? Tallahassee Woody Harrelsonnal volt az igazi, nem egy noname színésszel, akin első ránézésre maximum annyi látszik, hogy whiskyvel mos fogat, és nem az, hogy egy rozsdás bárddal és egy shotgunnal indul el reggelit vadászni.

A Zombieland pont ettől bukik majd el sok ember számára, és nem a hangulata miatt. Mert a hangulata teljesen rendben van, mondhatni, majdnem ugyanazt hozza azt, amiért szerettük a mozit. De csak majdnem, itt ugyanis sokkal nagyobb erőszeretettel érkezik az olcsópoén-adag az elvárhatónál, amit szerencsére igyekeznek néhány igencsak vaskos beszólással egyensúlyozni. Több az első filmből megismert túlélésre vonatkozó szabály, a végtelenségig lehet ismertetgetni őket, kapunk egy elég vicces Zombie Kill of the Week nevezetű szekvenciát, van aranyos kislány, szexi nagylány, a nevek megegyeznek, de ha megőrülünk sem tudunk elvonatkoztatni az eredeti szereplőktől.

Az sem segít túlságosan az élvezhetőségen, hogy láthatóan nem szakadt rá a bank a készítőkre. A zombik maszkja néha annyira olcsó, hogy inkább csak legyintesz (a nagymami és nagypapi jeleneténél látszik tisztán), de talán pont ettől lesz valami olyan amatőr bája, ami miatt nem tudsz haragudni a pilotra. Az Amazon egyik első saját gyártású sorozatáról beszélünk, tehát takarózhatunk azzal, hogy emiatt is vannak minőségbeli problémák. Ha valaki furcsán nézne az előbbi nevet olvasva, annak segítünk: az Amazon egy bohókás pillanatában úgy döntött, beszáll a sorozatbizniszbe, ennek örömére egyből nyolc pilotot rendelt be, melyeket meg lehet nézni a honlapon, amíg eldöntjük, a fehér vagy a piros iPhone-tokot vesszük meg inkább. Persze itthon csak trükközéssel érhetőek el a tartalmak, de hát a magyar leleményességet maximum csak a pajkos ügyességű amerikai hackerek múlhatják felül.

Bármennyire is adja nehezen magát, mégis szerethető a sorozat-Zombieland, persze csak akkor, ha nem akarod komolyan venni. Kicsit rajongói videó íze van, kicsit béna, de akadnak benne hatalmas poénok, így ha szeretted a filmet, és nem zavart, amikor a Dallasban más kezdte játszani Ellie-t, akkor nyugodtan vágj bele. Azt azonban jobb, ha tudod, még nem biztos, hogy teljes sorozat lesz belőle, ha a nézői szavazatok az egekbe szöknek, akkor folytatódik csak a vicces-véres sztori. Egynek jó lenne, de nem fogjuk álomba zokogni magunkat, ha mégis véget ér.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.