Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem tudjuk elhinni, hogy ezek csak a filmekben működnek. De tényleg, egy-egy közülük már tényleg kiborító.

Vegyük csak példának a defibrillátort. A kórházas sorozatok egyik alapjelenete, amikor ezzel próbálják újraéleszteni a megállt szívet. De megemlíthetnénk a fogakkal kibiztosított gránátot is, vagy a pisztollyal szétlőtt lakatot. Epikus jelenetek. Mégis úgy tűnik, hogy kicsit benéztük őket – vigasztaljuk magunkat azzal, hogy cserébe a film nagyobbat ütött. Na, de vegyünk őket szépen sorjában:

A törvényszéki nyomozók minden kérdést képesek megválaszolni, sőt, még a bűncselekményt is megoldják. A fenét. Csupán a bizonyítékok begyűjtésében segítenek.

Egy defibrillátorral újra tudunk éleszteni egy szívet. Miután a szív egyszer megállt, a defibrillátor már nem tud segíteni.

Kell várnod 24 órát, amíg be tudsz jelenteni egy eltűnt személyt. A valóságban azonnal felveheted a kapcsolatod a hatóságokkal azonnal, amennyiben az aggodalmad megalapozott.

A kloroformtól egyből kidőlünk, és csak órákkal később térünk magunkhoz. Ehhez képest a valóságban kell 5 perc kell ahhoz, hogy észleljük a hatását, és az sem tart túl sokáig.

A fuldokló emberek két kézzel kapálóznak, és hangosan segítségért kiáltanak a filmekben. A valóságban viszont a fuldokló ember ritkán kelt feltűnést, és nagyon nehéz őt észrevenni, így pedig megmenteni is.

A hangtompító teljesen „elnémítja” a lövéseket. Valójában viszont csak lecsendesíti, de a lövés így is hallható lesz.

A filmekben simán szétlőnek egy lőfegyverrel egy lakatot. Viszont valójában nem fogja áttörni egy kis pisztolygolyó, mivel a lakat vastag és vasból van.

A filmekben a főhősök simán kirántják a gránát biztosítószegét a fogaikkal. A valóságban jó eséllyel a biztosítószeg a helyén maradna, a fogsorunk viszont igencsak hiányos lenne.

A filmekben egy perc kell a rendőröknek, hogy bemérjenek egy hívást. A valóságban ehhez egy óra is szükséges.

Ejtőernyőzés közben megy a csevej, mi? A filmekben igen. Azonban ha tényleg kipróbálod, rájössz, hogy a szél miatt semmit sem fogsz hallani abból, amit a másik mond neked.

Az aszteroidáktól zsúfolt tér is csak a filmekben létezik. A valóságban több ezer kilométernyi vákuum választja el őket egymástól.

Nagyon fasza dolog ám egyszerre két stukkerrel lövöldözni. A valóságban viszont nem vagy elég fasza hozzá: ugyanis szinte lehetetlen egyszerre két fegyverrel eltalálni a célpontot.

(forrás: Brightside)

És ha már témánál vagyunk... mennyire vagy jártas a filmekben?
Vajon hány filmet ismersz fel a 40 szöveg nélküli poszterről?

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.