Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Player.hu statisztikai adataiból kiderül, hogy nem sok kisiskolás korú olvasónk van, de ha a képekhez írt magyarázatokat sem érted, garantáltan nem vagy idősebb, mint egy ötödikes.

1.- Írásvetítő: hol volt még akkor a PowerPaint és projektor? A tanárok páncélszekrényben őrizték a fóliákat - közvetlenül a színes kréták mellett -, hogy ne kelljen minden évben újat készíteni.

2.- Videotéka: de mondhatnánk DVD-kölcsönzőt is, helyüket már rég átvették a látványpékségek vagy a trafikmutyi.

3.- Pedálos Moszkvics: rég túlléptünk már a lemezből hajtogatott, pedálos kisautókon, a mai játékok már wifin keresztül kommunikálnak és lítiumion-akkumulátorral működnek. A játékipar száműzte az izomlázat.

4.- Kazettás magnó: ne kezd el magyarázni a gyereknek, már a kazetta fel fogja adni neki a leckét.

5.- A legendás sárga, Nintendo kazetta: Mutass egy olyan mai adathordozót, amire ráfér 9 999 999 +1 játék. Ugye, hogy nem tudsz. Anno minden KGST-piacon zsákszám lehetett kapni.

6.- Telefonkönyv: lassan a vezetékes telefonok is kikopnak a háztartásokból, nemhogy a telefonkönyv, bár nehezéknek még mindig nagyon jó egy 2002-es kiadás. Vagy a világ legerősebb embereinek, hogy egy mozdulattal tépjék szét.

7.- Polaroid fényképezőgép: Instant fotóelőhívás a helyszínen, de képet nem lehetett fellőni az instára. Te meg az "instát" nem érted mi? Nembaj, guglizz rá.

8.- Letöltési sebesség: emlékszel még mikor egy órát kellett várni, hogy letölts egyetlen számot? És akkor még keveset is mondtam.

9.- Tárcsázós telefon: már a kagyló kiverné a biztosítékot egy ötévesnél, a tárcsáig el sem jutna.

10.- Teletext: amikor még pixelekből olvastuk ki  az ötöslottó nyerőszámait, a napi horoszkópot és, hogy mikor kezdődik a vasárnapi szupermozi.

11.- Gesztenyéből emberke: erre már biztos van egy sokkal modernebb, táblagépen is játszható verzió.

12.- Passziánsz: csak azért játszottad végig, hogy a végén lásd a varázslatot. Na meg azért, mert nem volt internet. Gyengébb hardveren percekig tartott mire az összes lap lepörgött.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.