Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

   

Amíg nem velünk történik – vagy nem mi ülünk szerettünk mellett a kórházban nap mint nap –, el sem tudjuk képzelni, mit érezhet az a beteg, aki már tudja: nincs tovább. Földi élete nemsokára végéhez ér, ideje számot vetni, mielőtt végleg lecsukódik a szem.

A "Tovább" után 14 megható gondolat, olyan emberektől, akik már tudják, mikor ér véget földi küldetésük. Végigolvasva garantáltan torokba szorul a gombóc, az érzékenyebbek, lehet, még egy könnycseppet is elmorzsolnak.  – Andrew George fotósorozata

Ralph – "Az élet? Hihetetlenül csodás kaland volt…"

Sara – "Azt hiszem, az teszi az embereket alkalmassá arra, hogy szeressenek, ha szeretetben nőnek fel. Mert szeretetet kell adnod, hogy szeretetet kapj, mégis úgy kell jónak lenned, hogy közben ne várj cserébe semmit. Egyszerűen azért tedd, mert nem tudsz másképp cselekedni."

René – "Az életben nincs boldogság. Amit boldogságnak hiszünk, az csak egy adomány, de korántsem birtokoljuk. Csak önmagunkat birtokoljuk, és azt, amit egy adott pillanatban adni tudunk."

Sarah – "Az idő annyira értékes dolog… Istenem, annyira értékes."

Nelly – "Nem tudom, meddig kell még élnem. Talán ma meghalok? Vagy holnap? Fogalmam sincs. Mindenesetre boldog vagyok, és nem bánok semmit, bár a poklot is megjártam. Úgy érzem, megtettem mindent, amit meg kellett tennem."

Donald – "Az a legcsodálatosabb a szerelemben, hogy nem ismer határokat, nekünk pedig el kell fogadnunk, hogy így szeretünk. Az én szerelmem annyira hatalmas, hogy még mindig a volt feleségemet szeretem, pedig már ő rég férjhez ment. Mert néha el kell fogadnunk, hogy van, amit nem tarthatunk meg örökké, egyszerűen el kell engednünk."

Odis – "Az a pillanat, amikor végleg lecsukod a koporsó fedelét, a létező legmegrendítőbb dolog. Egyszerűen megsemmisülsz. Három gyermekem nyugszik Phoenixben, és négy férjemet temettem el."

Wanda – "Fogalmam sincs, hogy percről percre merre tart az életem, de nem félek. Hatalmas békességet érzek, mert mindent elvégeztem, és megpróbáltam annyira jó ember lenni, amennyire csak tudtam."

Abel – "Szerintem az ajtó akkor nyílik ki, ha már végeztünk mindazzal, amiért a földre érkeztünk. Ennyire egyszerű az egész. Ha nem így lenne, akkor az élet nem lenne más, csak egy hatalmas átverés."

Kim – "Én nem félek a haláltól; csak attól, hogy mit kell tennem azért, hogy odajussak."

John – "Számomra a halál egy fájdalommentes új élet kezdete."

Eddicia – "Nagyon szeretem, mikor reggelenként kinyitom a szemem, és meghallom a madarakat az ablakom alatt, olyan sokan vannak, és énekelnek. Számomra ez jelenti az életet, közben pedig érzem a nap sugarait a bőrömön."

Chuck – "Mik voltak életem legboldogabb pillanatai? Azt hiszem, a lista élén mindenképp a Sallyvel kötött házasságom áll, aki 35 éven keresztül volt a társam." 

Josefina – "Az élet a halál előszobája. Általában könnyen elmegyünk emellett a tény mellett, mert ugyan tudjuk, hogy meg fogunk halni, de a napról, a helyről, vagy távozásunk módjáról fogalmunk sincs. Én viszont nyugodt vagyok, mert tudom, hogy hamarosan elmegyek, ezért minden éjszaka elmondom Istennek, hogy bízom benne. Nem félek a haláltól, mert már nagyon sok évet éltem itt a Földön, a legnagyobb boldogságban."

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.