Nem kell megijedni, a trumpos főkép ellenére még mindig nem politizálunk, hiszen a Twitter egyelőre még inkább popkultúra, mint közélet, még akkor is, ha a címben beharangozott ranglistának az USA jelenlegi elnöke valószínűleg úgy örül, mintha egy mexikói család költözne a Fehér Ház gyepére.

Az év öt legtöbbet lájkolt Tweetjének ugyanis ő személy szerint a közelébe sem tudott érni, nem úgy, mint az elődje, Barack Obama, aki – hiába rendelkezik feleannyi követővel, mint Trump – csúnyán lekörözte őt.

2017 legtöbbet lájkolt Tweet-bejegyzése nem csak az idei év, de minden idők legkedveltebbje is egyben. Arról a posztról van szó, amit Obama a charlottesville-i események kapcsán osztott meg követőivel. Íme:


azaz

Senki nem született úgy, hogy gyűlöl egy másik embert a bőre színe, a körülményei vagy a vallása miatt...

Azért az idézőjel, mert ezt eredetileg Nelson Mandela mondta, szóval neki is jár némi elismerés az egészen durva 4,6 milliónyi lájkért.

A második legkedveltebb bejegyzésnek is borzalmas apropója van, ez ugyanis az a poszt, amit Ariana Grande tett közzé, miután terroristák támadtak a manchesteri koncertjén szórakozó rajongóira május végén.


Megtörtem. A szívem mélyéről, annyira, annyira sajnálom. Elfogytak a szavak.

Azt, hogy ki került a harmadik, negyedik és ötödik helyre, már biztos kitaláltad. Bizony, Obamáé a dicsőség, azonban a következő Tweetjét ismét egy szomorú körülmény, John McCain rákbetegsége indokolta.


John McCain egy amerikai hős, és a legbátrabb harcosok egyike, akit valaha ismertem. A rák nem tudja, mivel került szembe. Adj neki, John!

A következő bejegyzés szintén hozzá tartozik, de ezt még elnöki minőségében tette közzé.


azaz

Én: Joe, nagyjából a beszéd felénél boldog születésnapot fogok kívánni nek...

Biden: SZÜLINAPOM VAN!

Én: Joe.

Boldog születésnapot Joe Bidennek, a testvéremnek és a legjobb alelnöknek, akit bárki kívánhat magának.

És végül potom 1,8 millió kedveléssel a leköszönése utáni első Tweetje, melyben az "izé"-vel az eredeti Twitter-fiókjára utal:


Helló mindenki! Vissza a normális kerékvágásba. Működik még ez az izé? Michelle és én elmegyünk egy gyors vakációra, aztán jövünk vissza dolgozni.

Mit is mondhatnánk erre? Kommunikáció, mint olyan.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

A Sony húsvéti ajándéka egy ingyenesen megnézhető Pókverzum-rövidfilm

Már itt is van a Szegény párák rendezője új filmjének első kedvcsinálója

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés