Nem kell megijedni, a trumpos főkép ellenére még mindig nem politizálunk, hiszen a Twitter egyelőre még inkább popkultúra, mint közélet, még akkor is, ha a címben beharangozott ranglistának az USA jelenlegi elnöke valószínűleg úgy örül, mintha egy mexikói család költözne a Fehér Ház gyepére.

Az év öt legtöbbet lájkolt Tweetjének ugyanis ő személy szerint a közelébe sem tudott érni, nem úgy, mint az elődje, Barack Obama, aki – hiába rendelkezik feleannyi követővel, mint Trump – csúnyán lekörözte őt.

2017 legtöbbet lájkolt Tweet-bejegyzése nem csak az idei év, de minden idők legkedveltebbje is egyben. Arról a posztról van szó, amit Obama a charlottesville-i események kapcsán osztott meg követőivel. Íme:


azaz

Senki nem született úgy, hogy gyűlöl egy másik embert a bőre színe, a körülményei vagy a vallása miatt...

Azért az idézőjel, mert ezt eredetileg Nelson Mandela mondta, szóval neki is jár némi elismerés az egészen durva 4,6 milliónyi lájkért.

A második legkedveltebb bejegyzésnek is borzalmas apropója van, ez ugyanis az a poszt, amit Ariana Grande tett közzé, miután terroristák támadtak a manchesteri koncertjén szórakozó rajongóira május végén.


Megtörtem. A szívem mélyéről, annyira, annyira sajnálom. Elfogytak a szavak.

Azt, hogy ki került a harmadik, negyedik és ötödik helyre, már biztos kitaláltad. Bizony, Obamáé a dicsőség, azonban a következő Tweetjét ismét egy szomorú körülmény, John McCain rákbetegsége indokolta.


John McCain egy amerikai hős, és a legbátrabb harcosok egyike, akit valaha ismertem. A rák nem tudja, mivel került szembe. Adj neki, John!

A következő bejegyzés szintén hozzá tartozik, de ezt még elnöki minőségében tette közzé.


azaz

Én: Joe, nagyjából a beszéd felénél boldog születésnapot fogok kívánni nek...

Biden: SZÜLINAPOM VAN!

Én: Joe.

Boldog születésnapot Joe Bidennek, a testvéremnek és a legjobb alelnöknek, akit bárki kívánhat magának.

És végül potom 1,8 millió kedveléssel a leköszönése utáni első Tweetje, melyben az "izé"-vel az eredeti Twitter-fiókjára utal:


Helló mindenki! Vissza a normális kerékvágásba. Működik még ez az izé? Michelle és én elmegyünk egy gyors vakációra, aztán jövünk vissza dolgozni.

Mit is mondhatnánk erre? Kommunikáció, mint olyan.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

J.Lo egy intelligens robot bendőjében küzd meg az MI-vel az Atlas teljes előzetesében

Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés