Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Háromhektárnyi területet fog átadni Belgium a szomszédos Hollandiának a Meuse/Maas (előbbi francia, utóbbi német és holland elnevezése a folyónak) partvonalán.

Azért döntöttek a Liège melletti Visé közelében fekvő terület elcsatolása mellett, mert a Meuse partján a '60-as években végzett munkálatok következtében megváltoztatták a folyó partvonalát, amelyet a két ország természetes határvonalának tekintettek és tekintenek.

Charles Havard, a kelet-belgiumi Visé főjegyzője szerint

amelyet esetükben a „a józan ész és a Hollandiával ápolt jó viszony tesz lehetővé”. Mivel az igencsak nehezen megközelíthető területen egyetlen ház sincs, a lakosokat nem érinti az országváltás – ebben az esetben valószínűleg valamelyest bonyolultabb lett volna az ügy. A módosításról szóló szerződést – amely átrajzolja a két ország határvonalát és ezáltal a térképét is –

Bár a határmódosítás már egy ideje a levegőben lógott, csak azután lép végérvényesen életbe, ha az arra vonatkozó határozatot mindkét ország parlamentje elfogadta, amely leghamarabb várhatóan 2018. január 1-jén lesz.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.