A legnépszerűbb pornóoldal lebuktatta a téves rakétariasztás miatt pánikoló szigetlakókat

Volt ugyanis a hétvégén egy kisebb probléma, jelesül, hogy műszakváltás során az illetékes elvtárs véletlenül rákattintott arra a gombra, ami a sziget összes regisztrált mobiltelefonjára SMS-t küld arról, hogy rakétabecsapódás közvetlen veszélye fenyeget.

Az üzenetet látva nyilván rendesen beszart mindenki, az általános para pedig mindaddig kitartott, míg valaki rájött a hibára, és Twitteren értesítette a jónépet, hogy meg lehet nyugodni, az armageddont határozatlan időre elnapolták.

Az esetnek vannak azért tanulságai. Az egyik az, hogy a vészjelző rendszert talán egy kicsit komolyabban kellene megoldani egy óvoda "melyik szülő nem adta még be a kosztpénzt"-rendszerénél, a másikra pedig maga a PornHub világított rá, amikor közölte az adott időszakra vonatkozó kimutatását.

Íme:

Ez a szép kis grafikon azt mutatja, mennyien streameltek pornót a rakétariasztás idején a szigeteken. Az idővonalon kis felkiáltójellel jelölték a vészjósló SMS kiküldésének idejét, a megnyugtató közlemény pedig akkor ment ki, amikor a piros vonal markánsan átmegy zöldbe.

Megmagyarázzuk.

A statisztika bizonyítja, hogy az embernek olyankor egészen biztosan nincs kedve pornót nézni, amikor azt hiszi, hogy bármelyik percben a fejére szakadhat az ég. A 08:07-től 08:45-ig terjedő időszakban a pornószájt adott földrajzi területre vonatkozó látogatottsága olyan mélyre zuhant, hogy zavarukban talán még a Brazzers munkatársai is abbahagyták az üzekedést.

Ez eddig nem annyira meglepő, 08:45 környékén azonban történik valami, amire nem igazán számítanál.

Az adatok szerint amint befutott a fals riasztásról szóló tájékoztatás, a szigetlakók azonnal bezárták az anyutól történő elbúcsúzásra megnyitott chatablakot, és így ünnepelték meg, hogy nem fognak záros határidőn belül halomra halni:

Na tessék, mindig tanulunk valami újat az emberi természetről.

(via)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon