A NASA egyik szakértője szerint a földön kívüliek már rég meglátogathattak bennünket
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A NASA egyik szakértője, Silviano P. Colombano asztrofizikus legutóbbi tanulmányában azzal is foglalkozott, hogy a földön kívüli, intelligens élet felfedezésével foglalkozó SETI tudósainak milyen kérdéseket kell figyelembe venniük a jövőre nézve ahhoz, hogy sikert arassanak a kutatások terén.

Szerinte néhány alapvető dolgot át kell gondolnunk: például egyáltalán nem biztos, sőt,

Intelligens, fejlett lények tőlünk teljesen eltérő módon, egy más evolucionális pályán is kifejlődhetnek. A fénysebességgel történő utazás lehetőségét is felvetette az asztrofizikus – ami bár a közvélekedés szerint nem lehetséges, ugyanakkor Einstein általános relativitáselmélete nem tiltja a fénysebességgel történő közlekedést, csak azt mondja ki, hogy tömeggel rendelkező anyag nem gyorsulhat fel fénysebességre.

Ezt ugyanakkor talán nem vettük észre, mert olyan technológiai lenyomatokat rendelünk hozzájuk, amelyek talán teljesen alaptalanok. Hiszen bármennyire is intelligens ez a faj, talán teljesen más rendszert használ a világ észlelésére és értelmezésére. Colombano szerint éppen ezért valószínűtlen az is, hogy az univerzumba sugárzott jeleinkkel sikerre mehetnénk.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.