Az egészet egy névtelen önjelölt szabadságharcos kezdte azzal, hogy csinált egy 46 perces vágást a Star Wars: Az utolsó Jedik-hez, amiből az összes olyan jelenetet kivágta, melyben női hősök szerepelnek.

Tette mindezt azért, mert szerinte a legutóbbi Star Wars túlságosan politikailag korrektre sikeredett. A kész művet The Last Jedi: De-Feminized Fanedit (Az utolsó Jedik: Nőtlenített rajongói változat) címmel feltöltötte a The Pirate Bay-re, aztán várta a gratulációkat, amiből végül túl sokat nem kapott.

Még a film sztárjai is reagáltak a formabontó rajongói változatra. Maga a rendező, Rian Johnson kezdte, így:


Majd Mark Hamill tette hozzá a magáét:


És végül John Boyega zárta a sort:


A siker tehát elmaradt, és tegyük is hozzá gyorsan, hogy a projekt bevállalója teljesen jogosan kapta az ívet emiatt a nyilvánvaló marhaság miatt. Az egyébként konszolidált The Next Web cikkének címét (Bottom-feeding asshole removes women in Star Wars recut - szabad fordításban: Szarevő seggfej kivágta a nőket a Star Warsból) azonban még ezzel együtt is egy kicsit túlzásnak érezzük.

A trendnek sajnos itt még nem lett vége, ugyanis hamarosan megérkezett a válaszcsapás. Egy Logan James nevű Twitterező fogta magát, és kivágta az összes férfit a Ryan közlegény megmentéséből. Gondolhatod, mennyi maradt a remekbe szabott háborús filmből. Az egész nem több három percnél.

Ha van egy lélegzetvételnyi szüneted, meg is nézheted:


Azóta emberünk A remény rabjait is "férfitlenítette", de ezt már meg sem mutatjuk, mert még a fenti videóhoz képest is unalmas és annyira talán már nem is vicces.

A Twitter népe hamar a vállára kapta a projektet, a tesztoszteronmentes háborús filmet pedig többen is instant klasszikusnak nevezték, és követelték, hogy az alkotó más férfihimnuszokat is nettósítson, ha már ilyen jól megy neki.

Mi azért reménykedünk benne, hogy hamarosan kifullad ez a trend, mert már akkor fárasztó volt, amikor az egész tipródást kirobbantó 46 perces kilúgozott Star Wars felkerült a netre.

Player Autószalon

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Életmód

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon