Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Egy Mike Smith nevű angol kertész alkotása a Dragon's Breath, azaz sárkánylehelet névre keresztelt chilipaprika, ami annyira erős, hogy emberi fogyasztásra teljességgel alkalmatlan.

Az eddigi sztár, a Carolina Reaper a csípősséget mérő Scoville-skálán csak a nagyon szerény 1,7 milliós értékig vitte, a sárkánylehelet azonban nagyjából 2,5 millió körül tanyázik, ezzel pedig már a könnygázzal is felveszi a versenyt. Csak egy apró megjegyzés, hogy legyen némi viszonyítási alapod: az erősen csípős magyar erőspaprika 2500-as értékig szokta vinni.

Smith jelenleg még várja a Guinness hivatalos visszajelzését arról, hogy a paprikája felmosta a padlót az eddigi világrekorderrel. Mivel közel egymillió pontot sikerült rávernie a Carolina Reaperre, ezért a meccs nem igazán két esélyes.

Na de mégis, ki akarna lenyelni valamit, ami erősebb, mint a könnygáz? Nos, a válasz az, hogy senki, akinek van egy kis esze. Néhány agyalágyult YouTuber, aki hajlandó az életét is kockáztatni a nézettségért, biztosan nekifut majd, de ők jobb, ha tudják, hogy a sárkánylehelet simán képes a szervezetbe érve anafilaxiás sokkot okozni, ami akár halálhoz is vezethet.

Maga Smith is elmondta, hogy volt olyan ismerőse, aki hozzáérintette a nyelvéhez a paprikát, melynek hatására közel két napig lezsibbadt a szája. A Dragon's Breath tehát nem valami izgalmas gasztro-felfedezés, ellenben az orvostudomány számára már érdekes lehet, ugyanis a segítségével nagyon olcsón lehet hatásos érzéstelenítőt előállítani.

Ha hétfőn már egyáltalán nem akarsz felkelni, akkor persze rakhatsz a vasárnapi húslevesbe is, de azt azért tartsd fejben, hogy előtte nem árt végrendelkezni.

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.