Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az angol tudósok szerint a zombiapokalipszis nem lenne könnyed hétvégi móka az emberiségnek.

A Leicesteri Egyetem diákjainak számításai szerint egyetlen zombi száz nap alatt az egész emberiséget megfertőzné, és összesen 273 ember maradna a Földön.

A járványok szimulálására használt SIR modellel dolgoztak, szerintük egy zombi 20 napig képes emberi agy nélkül létezni, és 90 százalék annak az esélye, hogy naponta legalább egy embert talál. Ezeket figyelembe véve száz nap alatt az egész emberiség 273 főre csökkenne, legalábbis ha a földrajzi korlátok is tényezők. Ha nem, akkor csak 181 ember élné túl az első száz napot.

Nyilván idővel a zombik 90 százalékos hatékonysága is csökkenne, hiszen egyre kevesebb célpontjuk lenne. Plusz azt sem vették figyelembe, hogy az emberek akár meg is ölhetik a zombikat. (Hallod, Rick?) Ezért publikáltak egy másik tanulmányt, ami szerint egy zombi kaja nélkül egy évig is elél, és az új kísérlet tíz százalék esélyt is ad az embereknek megölni egy zombit.

Így azért lenne sanszunk, bár így is nagyon lecsökkenne az emberiség száma. Viszont, ha minden három évben születne legalább egy gyerek, akkor 10 ezer nappal a zombik megjelenése után vagy kinyírnák, vagy az éhségtől meghalna a legutolsó zombi is.

(livescience.com)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.