Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Sophia Vogel rendhagyó projektbe fogott: a With and Without című fotósorozatában átlagembereket örökített meg hétköznapi szituációkban: zenehallgatás, jógázás, gitározás, olvasás, sörözés vagy kutyasétáltatás közben.

Majd ezek után ismét lőtt róluk egy fotót, de ezúttal meztelenül. A művész ezzel azt szerette volna érzékeltetni, hogy így is ugyanolyan természetesen festünk, mint ruhában.

„Ha jobban belegondolunk, a ruha alatt mindannyian meztelenek vagyunk.”

„Mindennap megfigyelnek minket és ítélkeznek felettünk, a divatipar pedig szépségideálokkal és kritikával áraszt el bennünket. Így nagyon magasak az elvárásaink magunkkal szemben.”

„Ezek nevetséges normák, amelyek ellen szeretnék felszólalni.”

„A különböző testformák és természetes testtartások bemutatásával szeretném érzékeltetni, hogy mindenki gyönyörű a maga módján.”

„Szeretném a meztelenséget esztétikai módon bemutatni, bármiféle szexuális kontextus nélkül. Ugyanis nem minden meztelen képnek kell kapcsolódnia a szexualitáshoz” – fejtette ki a művész a projekthez társított gondolatait.

A Vogell projektjében részt vevő alanyok nem modellek, hanem egyszerű, hétköznapi emberek. A művésszel együttműködő önkéntesek a fiatalabb generációhoz tartoznak, de a tervei között szerepel az, hogy egy szélesebb korosztályról is hasonló fotósorozatot készítsen.

Ez is érdekelhet:

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.