Úgy tűnik, az USA elnöke a videojátékokat akarja hibáztatni az iskolai lövöldözések miatt

Donald Trump a február 14-én történt parklandi iskolai mészárlás kapcsán már elmondta, hogy szerinte az erőszakos videojátékok és filmek miatt történhetnek ilyen borzalmak az USA-ban.

Ezt egyébként sikerült neki igazi tudományos alapossággal megindokolni. Azt mondta, hogy egyre több embertől hallja, hogy a videojátékokban látható erőszak jelentősen formálja a fiatalok gondolatait. (Statisztikai adatok, azmiaz?)

Persze, értjük, mi a szitu; még mindig egyszerűbb ujjal mutogatni, mint szövetségi szinten hozzányúlni a fegyverviseléssel kapcsolatos szabályokhoz.

Csütörtökön aztán Trump berendelte a videojáték-ipar képviselőit, hogy a Fehér Házban beszélhesse meg velük, mennyire gáz a helyzet. Hogy pontosan mire jutottak, azt nem kötötték a nyilvánosság orrára, de kikerült a Fehér Ház YouTube-csatornájára egy videó, mellyel állítólag a mítingen szerették volna illusztrálni a játékokban látható erőszakot.

Ilyennek látja Trump a videojátékokat:

Az Entertainment Software Association már megszólalt a témában. Azt mondták, hogy a világ minden táján fogyasztanak videojátékokat, de a február közepén történt támadáshoz hasonló események száma mégis csak az Egyesült Államokban kiugróan magas.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon