Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A rossz hírünk az, hogy annak az esélye, hogy lottónyertes leszel, elkeserítően alacsony. Például, négyszer nagyobb valószínűséggel ér villámcsapás, üt agyon egy meteor vagy csap agyon egy italautomata. És, hogy mi a jó hír?

Hát az, hogy egy új elemzés szerint bizonyos számok sokkal "szerencsésebbnek" tűnnek a többinél. A 16 például messze a legtöbbször húzott, a 18 pedig a legszerencsétlenebb szám volt tavaly.

A Jackpot, online fogadási platform által végzett kutatás az utóbbi 12 hónap nyerő számait vizsgálta, szerte a világon. Több mint 1500 húzást vizsgáltak 15 nemzetközi lottón, köztük volt az EuroMillions, az UK Lotto, az US Powerball és az Irish Lotto is.

De akadnak olyan számok is, amiktől úgy fest, jobb távol maradni.

Az is kiderült, hogy a legtöbb lottón a számok 1-től 50-ig terjednek, de az olasz SuperEnalotto és a magyar ötöslottó például 90 számot kínál a fogadóinak – 1 a 622 614 630-hoz arányú nyerési eséllyel.

Hogy van-e különösen jól teljesítő számsor?

Az egyesült királyságbeli elemző, Richard Lloyd számításai szerint, ha a brit Nemzeti Lottón valaki a kezdetek óta minden egyes sorsolásnál a 3, 6, 13, 23, 27, 49-es kombinációt ikszelte volna, akkor ezidáig több mint 2 millió angol fontot, azaz közel 800 millió forintot nyerhetett volna.

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.