Lehet, hogy Bulgáriában elkezdődött a világvége
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A végítélet napját már ezeregy módon elképzeltük. A jelenések könyve, a Terminátor és Nostradamus is másképp jövendölte meg a világvége eljövetelének kezdetét, de valószínűleg egy gazdaságpolitikai szakértő vagy egy energiától túlfűtött asztrológus is eltérőképpen festené meg.

Pedig ki tudja, talán a bukás napja egy apró fuvallattal kezdődik majd. Egy látszólag jelentéktelen aprósággal. Ki tudja, talán már el is kezdődött.

Hónapokkal ezelőtt lezajlott valami felfoghatatlan, méghozzá mindnyájunk szeme láttára: egy rágógumi ízű sláger, a Despacito vált minden idők legnépszerűbb dalává. A szám egészen felfoghatatlan magasságokba jutott, YouTube-on ugyanis mindössze 45 millióra van a 4 milliárd megtekintéstől. Összehasonlításképp: a Földnek nagyjából 7,6 milliárd lakosa van, tehát két földi lakosra jut egy megtekintés. Még ha tudjuk is, hogy voltak olyan elvetemültek, akik erősen túltolták az adagot, ez a statisztika akkor is illúzió-, sőt mi több, lélekromboló.

Senkit sem akarunk inzultálni, de be kellett tennünk egy képet a dalból, különben túl üres lett volna a szöveg

De a dal nem állt meg ennyinél. Bulgáriából az elmúlt idők során egyre több olyan visszajelzés érkezett, amely szerint a Despacito nemcsak a füleket, hanem az Apple digitális asszisztensét is megfertőzte.

Az Apple-hez gyorsan eljutott a hír, a kényes hibát pedig javították, de kérdés: hogyan zavarodhatott meg ennyire a mesterséges intelligencia (MI), hisz a popslágernek annyi köze van a bolgár himnuszhoz, mint mondjuk VV Aureliónak a részecskefizikához. Nincs kizárva, hogy a Despacito valójában egy intelligens tudat, amely lassan átveszi az irányítást a világ gépeit irányító mesterséges intelligenciák felett. Elon Musk és Dr. Hawking is megmondta: az MI térhódításával nemcsak könnyű és magasztos, hanem veszélyes idők is jöhetnek ránk. De talán erre még ők sem számítottak.

Ez is érdekelhet:


(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.