Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az ausztráliai Adelaide kertvárosában lévő Blackfriars katolikus általános iskola kedvenc védőszentje Porres Szent Márton, akiről mindenképpen szerettek volna egy szobrot a suli bejárata mellé.

Megbíztak hát egy vietnámi szobrászt, aki feltehetően olcsóér' mérte nekik az életnagyságú szobrot, mely magát Szent Mártont ábrázolja, amint cipót ad egy éhező gyermeknek. Olcsó húsnak a jelek szerint még a világ másik felén is híg a leve. A suli elöljárói szerintünk azonnal láthatták, hogy valami nem okés szegény Márton szobrával, de azért ünnepélyes keretek között kiállították a kapu mellé.

Az installáció jelenleg így néz ki:

Nem azért került fekete építkezési vászon a szobor elé, mert Porres Márton, a faji sokszínűség, a borbélyok, a közegészségügy és a kocsmárosok (igen szimpatikus) védőszentje annyira szégyenlős lenne. A takargatás oka, hogy az igazgató néhány nap alatt több tucat panaszt kapott a pironkodó szülőktől, mivel szerintük a szobor "fura és gusztustalan".

A diri tehát intézkedett, hogy az alkotást mihamarabb tegyék szalonképessé, amíg pedig ez nem történik meg, eldugták a felháborodott tekintetek elől.

Tényleg nem akarunk téged semmilyen szinten befolyásolni az álláspontod kialakításában, ezért mindeféle kommentár nélkül mutatjuk az ismeretlen vietnámi művész mesterművét.

Íme!

(via)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.