Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ez pedig nem olyasmi, amire az ember fel lenne készülve, amikor járja a dzsungelt. A felfedezés egyébként totális véletlen volt, ugyanis a kutatók azokat a madarakat követték, amelyek történetesen a tetemhez repültek, hogy jól belakjanak belőle, mielőtt az nagyon elkezdene büdösödni.

Mutatunk képeket is a valóban hihetetlen esetről:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Bicho D'água (@bicho_dagua) által megosztott bejegyzés,

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Bicho D'água (@bicho_dagua) által megosztott bejegyzés,

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Bicho D'água (@bicho_dagua) által megosztott bejegyzés,

Az esetet vizsgáló szakemberek szerint a bálna pár napja pusztulhatott el, és a szinte hihetetlen felfedezésnek az árapály jelenséghez lehet köze. Ami tök hihetően hangzik, de az a helyzet, hogy púpos bálnákat az Amazonas deltájához legközelebb ezer kilométerre délre, Bahia partjainál szoktak észlelni. Így már az is szokatlan lett volna, ha ezt a tetemet a környéken találják meg a vízben, a dzsungel aljnövényzetében pedig egyenesen szenzációszámba megy az ilyesmi.

Jelenleg még azt sem tudják a kutatók, hogy mi okozta az állat halálát. Már megkezdték a tetem átvizsgálását, de a helyzet az, hogy elszállítani nem fogják, megvárják, amíg lebomlik, és majd csak a csontjait viszik el további vizsgálatokra.

Egyelőre csak találgatják a végzetes eltévedés okát. Egyesek szerint egy vihar is közrejátszhatott, de van olyan elmélet is, mely szerint egy különösen erős napkitörés, vagy akár egy betegség zavarta meg az állat tájékozódási képességét, és így került ennyire messze az otthonától. A halál oka ebben az esetben akár az is lehetett, hogy a fiatal, egyéves emlős a stressz következtében vesztette életét.

Azt azonban, hogy mégis hogyan került ennyire messze a tetem a víztől, senki nem tudja.

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.