Your Highness Qiao Biluo néven több mint százezer követőre tett szert egy kínai vlogger a Douyu nevű videós platformon. A népek főleg megnyugtató, kedves hangja miatt szerették, de azért a férfi követők egy igen tekintélyes részét valószínűleg inkább azzal szedte össze, hogy a kicsit túltolt filterek ellenére egyébként egy fiatal, szépecske csajnak tűnt.

És ez így is volt egészen július 25-ig, amikor egy másik vloggerrel kezdett közös élőzésbe, és szóba került a kiléte. Egyik követője ekkor kérte meg arra, hogy ugyan kapcsolja már ki a filtert, hogy végre megnézhessék az igazi arcát.

Qiao Biluo erre azt válaszolta,

Több mint négymillió forintról beszélünk, de amióta alvó gémerek szednek össze a horkolásukkal milliókat, tudjuk, hogy az influenszerkultúrában a pénznek kicsit más az értéke.

Mivel olyan is volt, aki negyvenezer jüannal járult hozzá az adománygyűjtéshez, nagyon hamar össze is jött a célösszeg. Azonban mielőtt a vlogger önszántából kapcsolta volna ki a kozmatikai felskálázást, a filter magától kezdett el hibásan működni, és láthatóvá vált, hogyan is néz ki a kedves hangú fiatal lány.

Így:

Jobbra az illúzió, balra a valóság

Szegény Qiao Biluo először nem is tudta, mi történt, és szenvtelenül folytatta a műsort. Csak akkor vette észre, hogy baj van, amikor az élőzésből tömegek kezdtek el távozni. Az adománygyűjtésben részt vevő férfiak nagy része még a tranzakciót is visszavonta, ami végülis teljesen jogos volt a részükről, hiszen a vlogger nem az összegyűlt pénz hatására lepleződött le.

A hölgy gyorsan felfüggesztette a működését a legnagyobb kínai közösségi oldalon, a Weibón, de végül egyáltalán nem végződött számára rosszul a történet.

Bár a férfi követői száma azóta jelentősen megcsappant, a sztorit felkapta a sajtó, és a nagy nyilvánosság ebben az esetben is kifizetődőnek bizonyult. A videós platformon azóta már 650 ezren követik.

Bár az eset óta nem jelentkezett új tartalommal, ha esetleg megint megjön a kedve az élőzéshez, már egy jóval nagyobb tömeget tudna elérni.

(via)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.