A Loch Ness-i szörny – barátainak csak Nessie – a kriptozoológia egyik reklámarca azóta, hogy 1934. április 19-én lefényképezték, amint valami nagyon fura emelkedik ki a skóciai tó vizéből.

A képen egyébként akár egy furán csavarodó uszadékfát is láthatunk, de igazából a szörnyhívőket semmilyen magyarázattal nem lehet arról meggyőzni, hogy a fotón nem Nessie látható, pedig ésszerű magyarázatból akadna bőven.

Most egy sétahajó kapitánya kavarta fel az állóvizet, amikor azzal kereste meg a sajtót, hogy egy rejtélyes valamit sikerült szonárképen rögzítenie 170 méteres mélységben múlt hét szerdán.

A 49 éves Ronald Mackenzie egy katamarán kapitányaként vitt ki turistákat a tóra, és éppen úton volt visszafelé, amikor a Loch Ness legmélyebb pontja felett egy igen fura alakzatot mutatott neki a szonár. A valami nagyjából tízméteres lehetett, és tíz méterre úszkált a tó 189 méter mélyen lévő feneke felett.

Ezittaz (a világos foltocska középen)

Bár a szenzációra éhes bulvársajtó azonnal Nessie létezésének eddigi legtutibb bizonyítékaként tálalta a dolgot, azért a szakértőket is hagyták megszólalni. A hozzáértők pedig elmondták, hogy a szonárkép kétséget kizáróan eredeti és hiteles, a folt pedig nagyjából bármi lehet, amit egy ilyen mély tóban el lehet képzelni.

Igen, szörny is, ha valakinek ez belefér, de a kicsivel kevesebb fantáziával megáldott emberek számára magyarázatként az is megteszi, hogy a képen egy nagyobb halraj látható.

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.