Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Sanghaj-Putungi nemzetközi repülőtéren éppen nagyban folyt 150 ember beszállítása a China Southern légitársaság 380-as járatára, amikor a nyolcvan éves Qiu nevű nagymama úgy döntött, hogy saját kezűleg garantálja a biztonságos repülést.

A nagyi a férjével, a lányával és annak párjával utazott, és feltehetőleg eléggé parázhatott a repüléstől, mert amikor a gép közelébe ért, rámarkolt a zsebében csörgő apróra, majd szerencsés útért imádkozva összesen kilenc fémpénzt a gép hajtóműve felé hajított.

A nagyvonalú gesztust nem igazán értékelte a többi utas. Szóltak is a biztonsági személyzetnek, és mivel a repülés nem az a műfaj, ahol megengedhető bármiféle kockázat, a technikusok nekiestek a hajtóműnek, hogy előbányásszák azt az egy szerencsétlen fémpénzt, ami az eldobott kilenc közül végül elérte a gépet.

A Chinese Southern a legnagyobb kínai közösségi szájton, a Weibón tette közzé, hogyan okozhat összesen öt órányi késést, és így nem kis bosszúságot egy maréknyi fémpénz.

A nagyi persze egy árva kukkot sem értett az egészből, még akkor sem, amikor felvilágosították, hogy a repülőgép nem gémeskút.

A címben található jelzőért így utólag is bocsánat, de mi inkább azzal a 150 emberrel érzünk együtt, aki a túlbuzgó öreglány miatt öt óráig játszhatott barkochpát a terminálban, míg a technikai személyzet kétségbeesetten kutatott egy darab apróért, derékig a hajtóműbe hajolva.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.