Észak-Koreában még mindig nem tudják, hogy Trump nyerte az elnökválasztást
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A világon már szinte mindenki pontosan jól tudja, hogy Donald Trump nyerte az amerikai elnökválasztást, éppen ezért ő lesz az Egyesült Államok 45. elnöke. Kivéve az észak-koreaiakat.

Nekünk lassan már a könyökünkön jön ki az eredmény, hiszen napok óta a csapból is ez folyik. Minden vezető médiaorgánum címlapján ez a hír szerepel és az interneten is folyamatosan ezzel kapcsolatos cikkekbe bukkanunk. Ám egy helyre még mindig nem jutott el ez az információ és ez a hely nem más, mint Észak-Korea.

Chris Greenway on Twitter

A BBC sajtófigyelője jelezte a Twitteren, hogy az állami média még mindig nem közölte a hírt az ország lakosaival. Egyébként ez nem újszerű arrafelé, hiszen 2008-ban, Barack Obama megválasztásának hírével is 3 napot csúsztak.

Ám ez, hogy már lassan egy hete tartják vissza a dolgot, mégiscsak furcsa. A szakértők szerint arról lehet szó, hogy még nem találták ki, hogyan is kellene tálalni a hírt és hogyan kellene bemutatni Trumpot. Pedig ha azt vesszük alapul, hogy 1950 óta az amerikai elnököt mindig ellenségként ábrázolták, akkor tényleg nem értjük, mit kell ezen ennyit agyalni.

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.