Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ennél őrültebb dolgot nehezen tudnánk elképzelni: Eddie Braun tegnap fogta magát, szépen megebédelt, aztán beült egy rakétába, és 700 km/h-s sebességgel kilőtte magát a levegőbe.

Persze erre még bármilyen holdkóros képes lenne, akinek van elég zséje, csakhogy a kaszkadőr el is tudja mesélni, hogy milyen érzés egy rakétával száguldani a nap felé, ugyanis miután sikeresen átrepült a SnakeRiver-kanyon felett, hatszáz méteres magasságban kinyitott az ejtőernyőjét és sikeresen földet ért.

Hogy sikerülni fog, nem volt teljesen magától értetődő, ugyanis az első és utolsó ember, aki megpróbálkozott ezzel, csúfos kudarcot vallott: Braun Evel Knievel 42 évvel ezelőtti kísérletét utánozta le, aki ugyan nem halt bele az ugratásba, de a rakétája és ő maga is a Snake River-kanyonban végezte.

Braun ennek megfelelően nem bízta a véletlenre a dolgot: három évig tervezte a produkciót, amire 1,5 millió dollárt (vagyis több mint négyszázmillió forintot) tapsolt el saját zsebből, a rakéta tervezésére pedig azt a Scott Truaxot kérte fel, akinek az apja, Robert Truax építette az eredeti rakétát.

Truax az utolsó csavarig lemásolta apja terveit (csupán az ejtőernyőrendszeren változtatott egy kicsit), ugyanis be akarta bizonyítani, hogy az apja tervei jók voltak, és csak Knievelen múlt, hogy a 42 évvel ezelőtti kísérlet kudarcba fulladt. Ez sikerült is neki.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.