Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az például tudtad, hogy azért nézhetsz tévét, mert egy 15 éves srác fejéből kipattant a készülék gondolata? De ennél sokkal egyszerűbb és hétköznapi dolgokat is köszönhetünk gyerekeknek.

Fülvédő – A 15 éves Chester Greenwoodnak télen mindig fázott a füle, viszont nagyon nem szerette a fülére tekert sálat, a fülére húzott kesztyűk meg idegesítették. És így 1873-ban megszületett a fülvédő.

Tévé – A 15 éves Philo Farnsworth fejéből 1924-ben pattant ki az első televízió gondolata. Ötlete annyira komplex volt, hogy az őt segítő tudós is nagyokat nézett.

Pálcikás jégkrém – A 11 éves Frank Epperson kint hagyta a hidegben üdítőjét benne a kavarópálcikával, a megfagyott italt aztán elkezdte nyalogatni, így 1923-ban megszületett az első pálcikás jégkrém.

Braille-írás – Louis Braille 15 éves volt, amikor 1824-ben megalkotta a világszerte alkalmazott Braille-ábécét, aminek segítségével a vakok számára is lehetővé vált az írás és olvasás elsajátítása.

Alaszka zászlója – 1927-ben pályázatot hirdettek az alaszkai zászló megalkotására, a 13 éves Benny Benson terve nyert.

Ők pedig éppen nem voltak már gyerekek, amikor feltalálták, kitalálták a...

Számológépet – A 19 éves Blaise Pascal 1642-ben tervezte meg a mechanikus számológépet, hogy megkönnyítse édesapja munkáját, akinek kézzel kellett elvégezni a számításokat. A géppel összeadni, kivonni, szorozni, osztani és kis ügyességgel gyököt vonni is lehetett.

Supermant – Joe Shuster kandai rajzoló és Jerry Siegel amerikai író 1932-ben alkották meg minden idők egyik legikonikusabb szuperhősét, ekkor 18 évesek voltak.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.