Fizess egy dollárt, hogy megtudd, hányan fizettek egy dollárt, hogy megtudják, hányan fizettek egy dollárt!
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem viccelünk, valaki abból csinál pénzt a neten, hogy egy dollárért elárulja embereknek, hogy előttük hányan fizettek egy dollárt ugyanezért. Erre mondjuk mi, hogy ÖTLET.

A How many people paid a dollar to see how many people paid a dollar? (Hány ember fizetett egy dollárt, hogy megnézze, hány ember fizetett egy dollárt?) nevű website tényleg létezik – igaz, a cikk megírásának pillanatában éppen karbantartják –, és pontosan azt csinálja, amit ígér, vagyis – és bocs, amiért a szádba rágjuk – ha az oldalon lévő PayPal-linken keresztül átutalsz neki egy dollárt, megmutatja, hogy eddig összesen hány ember fizette ki ezt az összeget, hogy megtudja, előtte hányan utaltak egy dollárt.

Az ötlet egy Johan McCubbin nevű szoftverfejlesztő fejéből pattant ki, az ihletet pedig saját elmondása szerint a 2005-ös millió dolláros oldaltól vette, melynek gazdája pixelenként értékesítette az egyetlen lapból álló szájtot, és természetesen borzalmasan megszedte vele magát.

McCubbin természetesen nem árulta el, mennyi pénzt kaszált ezzel a pofonegyszerű szájttal, és mi sem tudjuk elspoilerezni az infót, mivel az oldal jelenleg nem működik – őszintén szólva, talán még akkor sem árulnánk el, ha tudnánk –, de igazából ez nem is fontos, hiszen a konkrét számadat nélkül is nyilvánvaló, hogy az ötlet zseniális.

Az ötletgazda csupán annyit közölt, hogy sokszor napok telnek el úgy, hogy egy forint (vagyis egy dollár) sem érkezik a megadott PayPal-accountra, aztán hirtelen valaki megosztja az oldalt, és olyankor beindulnak a dolgok.

Erre tényleg nem lehet mást mondani, csak annyit, hogy ez az ember megérdemli, hogy meggazdagodjon.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.