Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Natalia Sobańska egészen Lengyelországból utazott el Japánba, hogy megnézze, hogyan fest a fukusimai katasztrófa miatt lezárt terület.

Az atomerőmű környékét a 2011-es tóhokui földrengés és az azt követő cunami romboló hatásai miatt fellépő súlyos nukleáris üzemzavarok és balesetek miatt ürítették ki. Így azt is mondhatnánk, hogy az itt hátrahagyott infrastruktúra az emberi történelem legsúlyosabb atomkatasztrófájának áldozatul esett Csernobil és környéke sorsában osztozik, ám az itt készült képek mégis más hangulatot árasztanak.

Igaz, a fukusimai katasztrófa óta még nem telt el annyi idő, de a szemlélődő akkor is nyugtázza, hogy a kiürített boltok és épületek itt nem estek a fosztogatók áldozatául, ahogy a magára hagyott járműveket sem hordta el vagy rongálta meg senki. Igen, ez Japán.

Natalia egyébként igazi megszállottja a lassan romlásba süllyedő városi helyszíneknek, Dead Inside nevű blogját érdemes nézegetni, ha téged hozzá hasonlóan izgat a téma, vagy az Instagramon is követheted, ha blogok böngészése neked már túl oldszkúl.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.