Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Borat - Kazah nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Amerika megvan? Sacha Baron Cohen übersuttyó vígjátékában Borat, a kazah nép egyszerű gyermeke akkora bunkó, rasszista, szexista és elmeroggyant faszi, hogy anno Kazahsztán komolyan gondolt arra, hogy bepereli a komikust, amiért az ilyen cudar képet festett az országról.

Aztán a film hatására szélesebb körben is ismertté vált, hogy létezik egy Kazahsztán nevű ország, ami – miután a népek ráébredtek, hogy az ázsiai állam egyáltalán nem az a trágyalével nyakon öntött falu, aminek a film ábrázolja – néhány hónap múlva magával hozta a turizmus fellendülését is, így a kazah elöljárók inkább elálltak a pereskedéstől.

Azt mondjuk soha nem emésztették meg, hogy a brit komikus igazi suttyóknak állította be őket. Egy ideig a humorista ki is volt tiltva az országból, de aztán szerencsére lenyugodtak a kedélyek.

Az így beállt békét aztán a napokban hat hülye cseh turista rendesen felrobbantotta, amikor így kezdtek el parádézni a kazah főváros, Asztana főterén:

Természetesen azonnal vágta mindenki, mire akarnak célozgatni a jó csehek, és a vicceskedést nem is nagyon díjazta senki. Különösen a helyi rendőrök nem, akik annak rendje és módja szerint elő is állították a hat Boratnak öltözött (vetkőzött) turistát, majd kiszabtak rájuk fejenként 18 ezer forintnak megfelelő pénzbírságot közszeméremsértés miatt.

Tanulság: ha elmész egy olyan helyre vendégeskedni, ahol a kollektív tudaton anno egy brit komikus hatalmas sebet ejtett, légy inkább jó fej, és ne akarj te is vicceskedni a helyieken!

Tutira nem fognak veled együtt nevetni.

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.