Az utca emberének kérdezgetése mindenféle baromságokról kétségkívül hálás műfaj, ennek a műfajnak pedig egyértelműen Jimmy Kimmel a koronázatlan királya. Az amerikai műsorvezető/komikus sportot űz belőle, hogy komplett hülyének nézze az amerikaiakat, de a legutóbbi húzásával minden eddiginél magasabbra tette a lécet.

Kimmel ezúttal nem elégedett meg annyival, hogy kicsit lealázza az embereket olyan kérdésekkel, mint hogy mondjanak egy országot vagy hogy mennyi az idő, hanem tényleg komplett idiótát csinált belőlük, mégpedig egy nagyon egyszerű kérdéssel:

elmentek-e szavazni a félidős választásokon?

Mindezt a félidős választások előtt egy nappal. Ez lett belőle:

Természetesen senki nem merte bevallani, hogy nem (vagyis hát biztosan sokan bevallották, csak azok nem lettek bevágva), cserébe viszont olyan zseniálisan folyékonyan hazudtak mindenről (hány percet álltak sorba, melyik igazolványukat vitték magukkal, milyen süti volt kirakva a szavazókörben) hogy tényleg felmerült bennünk, hogy az egész csak megrendezett. A kedvenc beszélgetésünk:

- Igennel vagy nemmel szavaztál a 91-es indítványra?

- Nemmel.

- Mitől féltél, mire költenék az árvák azt a pénzt?

Amihez azért tegyük hozzá, hogy bár a félidős választáson a kongresszus tagjai, a szenátorok és néhány kormányzó mellett valóban egy füst alatt szavaznak több népszavazási kérdésről is, de olyan, hogy 91-es indítvány, természetesen nem volt.

És ezt olvastad már?
Ilyen fasza kontrollert még tuti nem láttál