Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A colorado-i Arapahoe Basin síközpontban egy harminc éves srác, Richard, a barátaival indult síelni.  Ekkor mutatták be neki Mickey Wilsont, aki hétvégenként síoktatóként dolgozik, főállásban pedig a slackline nevű sportot űzi. Richard ekkor még nem is sejthette, hogy ez a találkozás fogja megmenteni az életét.

Röviden a slackline-ról:

A kötéltánccal ellentétben a slackline-hoz kötél helyett két pont között egy hevedert feszítenek ki, ami lényegesen rugalmasabb, mint egy kötél, így elég menő trükköket lehet rajta csinálni.

Például ilyet:

A srácok együtt indultak fel a hegyre, de mivel a liftszékek háromfősek voltak, valakinek egyedül kellett utaznia. Richard szívesen vállalta, hogy egyedül utazik, mivel a többiekkel ellentétben nem ismerte jól Mickey-t.

A baj akkor kezdődött, amikor a három barát felérve a hegyre, sehol sem látta Richardot. Ekkor kiáltást hallottak, visszanézve pedig meglátták barátjukat, aki a nyakánál fogva lógott a síliftről.

Richard táskája beakadt a székbe, ami a völgy felé visszafordulva magával rántotta őt, a táska szíja pedig valahogy a nyaka köré tekeredett.

Mire a liftkezelő megállította a szerkezetet és értesítette a mentőket, Richard már percek óta lógott levegő nélkül, eszméletlenül.

Mickey, a főállású kötélakrobata tudta, hogy ha valaki, akkor ő képes lesz felmászni a liftkábelre.

Bár a kábel teljesen szétvágta Mickey kezét, ő elmászott a székhez és elvágta a beakadt táska szíját. Richard, mint egy rongybaba zuhant bele a hóba, ahol a kiérkező mentők azonnal megkezdték az újraélesztését. 

Richard az egész ügyet megúszta egyetlen bordatöréssel és némi zúzódással, pedig több mint 4 percig lógott levegő nélkül a magasban.

Az eset egyébként nem egyedi, ebben a síközpontban többször is előfordult már, hogy valaki fennakadt a liften, de kétségkívül Richard járt a legszerencsétlenebbül és a legszerencsésebben egyaránt.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.